I denna stund

 
vinden viner
regnet skvalar
mörkret faller
brasan brinner
hunden sover
jag andas
jag vilar
tänker
funderar
accepterar
 

Karlstad

 
 
Karlstad är en vacker och trevlig stad, en bra studentstad. Tänk att två av våra fyra barn bor där nu. Den äldsta och den yngsta. Förra helgen åkte jag dit för att besöka dem. Förutom shopping och restaurangbesök var vi så klart på Lars Lerins museum. Han är verkligen en mästare på akvarell. Och jag tycker det är så fantastiskt att det är tillåtet att ta bilder där inne.
 
Det tar dock på krafterna. Dottern sov en stund på soffan medan min trötthet kommer lite i efterhand. Det är en vanlig symtom för ME-patienter att bli påverkad av mental och fysisk ansträningen. Symtom med utmattning och trötthet sitter i mellan 1-3 dygn. Så det gäller att prioritera vad jag ska lägga min energi på. Som att gå på fest, umgås med vänner eller äta middag med många personer är inte att tänka på.
 

Så himla skönt

Så himla skönt det känns, mitt i allt det jobbiga, att jag har fått en anställning igen. Och att jag klarar att jobba 50%, vilket jag inte klarade för 2 år. Nu gäller det att jag hittar en bra balans mellan jobb och vila så att jag inte går in i en utmattningsfas för tredje gången. Ärligt talat så vet jag inte om jag skulle klara att hantera det...
 

Ord och bilder...

 
 
Har så många tankar i huvudet att jag inte kan formulera mig.... Hösten har hittills varit ganska krokig. Känslor som far hit och dit, smärta som ibland nästan inte känns men som snabbt kan ta ny fart och krama mina muskler så jag vill skrika.
 
Har fått bekräftat mina farhågor att jag har ME/CFS (kroniskt trötthetssyndrom), G93.3,  Myalgi (smärta utan känd orsak), M79.1 samt IBS (Irritable Bowel Syndrome). Dessa diagnoser yttrar sig väldigt individuellt och kan förändras över tid, men generellt har jag symtomer som mental hjärntrötthet, muskelvärk, orkeslöshet och koncentrationssvårigheter. Så det är inte så mycket jag kan klara av på en dag. Allt tar längre tid och jag behöver många pauser.
 
 
 
Det är väldigt svårt att förhålla sig till och acceptera att livet tar en annan väg än den man tänkt sig. Då tar jag ofta hjälp av litteraturen, inte bara genom att läsa utan också genom att leta efter de rätta böckerna. Det kan vara på biblioteket eller antikvariatet men jag tar också hjälp av internet. Kan bli sittande en bra stund för att söka intressanta böcker och jag stöter så klart på många spännande...


RSS 2.0