Ibland händer det...

Ibland går dagarna utan att det händer något utöver det vanliga, men rätt som det är händer flera ovanligare saker på löpande band.
 
I tisdags träffade jag en arbetsgivare som vill ha mig på praktik, med start den 8/4. Om allt flyter på kan jag få anställning där efter 6 mån. :)
 
I torsdags träffade jag en läkare då jag ville förlänga min 25%-iga sjukskrivning. Jag har träffat den läkaren en gång tidigare och precis då som nu blev jag illa berörd av hans sätt jag bemöta mig. Det har sårat mig och jag har svårt att komma över det. Jag skulle vilja prata med någon om detta, om det verkligen ska vara så här, och funderar på att kontakta verksamhetschefen på den vårdcentralen jag är listad. Funderar även på att byta vårdcentral eftersom jag får stark ångest av att gå dit. :(
 
På fredagen kom det ett brev fårn Försäkringskassan där de meddelade att de överväger att inte ge mig ersättning pga läkarens utlåtande. Vill påpeka att det rör sig om samma läkare som jag träffade på torsdagen. Så nu känner jag mig riktigt arg, ledsen och förtvivlad. Detta blir en sak till att ta upp med läkaren eller...? Jag försöker att samla mig några dagar och ladda med energi så jag klarar av detta. :(
 
Och så igår, som plåster på såren, var vi i Karlstad och hälsade på äldste sonen och hans sambo. Det var härligt vårväder och vi hade fika med oss som vi avnjöt vid en sjö på vägen norrut. Väl i Karlstad tog vi en promenad för att titta på deras nya bostad, som ligger precis vid Klarälven. Vi var och åt en god lunch och fick sedan kaffe och glass hemma hos dem. :)
 
Så, helt oväntat händer det mycket på kort tid som tar mycket av min energi. Men jag har vilat mig ganska bra idag i vårsolen.
 
 
 
 
 
 

Lätt frustration

Börjar känna en lätt frustration då jag befinner mig emellan två olika ersättningssystem. Tänk om det kunde finnas ett ställe alt. system som den sjuke alt. arbetslöse tillhörde, så att ersättningen kunde komma in på kontot kontinuerligt och att de olika myndigheterna flyttade pengar sins emellan istället. Då hade vi, som redan har det tufft av olika orsaker, inte behövt vara så stressade och oroliga utifall det finns tillräckligt med pengar på kontot för autogiro. För utgifterna finns ju kvar även om ersättningen är reducerad eller helt uteblir.
 
 
 

Måndag igen

Efter en mysig helg med döttrarna är det åter måndag och arbetsvecka. Även om mina arbetsveckor just nu inte innebär att jag åker till en arbetsplats så är det mycket arbetssamt att leta/söka jobb. Hoppas att det dyker upp nåt lämpligt för mig att söka. Det ökar ju i alla fall chanserna om en ljusare framtid.
 
 
 

Små charmtroll

Svårt att motstå fotografering av valparna. De växter så fort och är så charmiga nu. Man börjar se personlighetsdrag, någon är blyg medan någon är en riktig linslus :)
 
Detta är deras första kontakt med naturen utomhus. Spännande men också skrämmande! De är nu 6 veckor gamla.
 
 
 
 
 
 
 

Vår i luften!

Våren är den bästa tiden på året för mig. Det är ljuvligt när ljuset kommer åter, fåglarna sjunger och naturen får ny växtkraft. Ska försöka acceptera mitt liv som det är just nu och njuta av varje dag.
 
 
 
 

Lugn mage med rätt kost

Jag har inte varit på någon bokrea. Brukar aldrig hitta nåt av intresse ändå. Tycker bättre om secon hand, antikvariat och nätbokhandel. Och nu har jag hittat en bok som jag är nyfiken på. En kokbok för orolig magen :) Jag har ju sedan en månad tillbaka avstått från gluten och laktos för att se om jag kan må bättre genom att lägga om kosten. Hittills har magen blivit mycket bättre, men inte helt okej. Jag vet ju att min stress och oro också är en stor bov när det gäller magen. Men kosten är ju en ganska enkel sak att förändra i första steget.
 
Har kommit i kontakt med FODMAP och använder mig av denna metoden. Det är bland annat det som den nya boken tar upp.
 
 
Bildkälla: bokus.com
 
 
Kort om FODMAP - källa: Kostbehandling med FODMAP

FODMAP inkluderar vissa kolhydrater och delas upp i följande fyra kategorier:
 
Fruktos - fruktsocker, finns i frukter, grönsaker och honung.
Laktos - mjölksocker, finns i mejeriprodukter från ko, får och get.
Oligosackarider - kostfiber som finns i kål, ärter, bönor, linser, lök, vitlök, vete, korn, råg och havre
Sockeralkoholer - sötningsmedel i tuggummi och halstabletter

Om ett livsmedel ger symtom eller inte bestäms av innehållet av olika sockerarter och fibersorter. För kategorin fruktos är förhållandet mellan fruktos och glukos avgörande för om livsmedlet ger symtom eller inte. Ett högre innehåll av glukos gör att kroppen lättare kan ta upp fruktosen vilket ger mindre eller inga symtom.
 

En mening

 
Att sluta beklaga sig
är det första steget
till välmående.
 
 
En riktigt bra och tänkvärd mening som jag läste i boken Maten är min medicin av Janesh Vaidya. En inspirerande bok om ayurveda i köket. Har dock inte lyckats utläsa vilken kroppstyp jag är, Vata, Pitta och/eller Kapha. Visst finns det tester på nätet man kan göra men de känns inte så seriösa. Kanske borde jag kontakta en konsult!? Har du egen erfarenhet av/om ayurveda får du gärna dela med dig :)
 
 
 

Tankar för dagen

Det är verkligen lätt att tankarna far iväg och byggs upp till gigantiska murar som hindrar mig från att se det fina som, så klart, finns där framme. För visst brukar allt ordna sig till slut och ibland till och med till något bättre än man kunde ana. Men tiden det tar att komma dit fram är ju bara en ända lång väntan. Väntan på att allt ska börja liksom... Att jag ska jobba med det jag alltid drömt om, att alla i familjan ska ha det bra och att jag själv ska må bra igen. För det ska jag väl? Det är ju det jag tror i alla fall, att livet ska komma åter till mig och att jag ska kunna göra allt det där jag drömmer om. Men när månader läggs till år så börjar jag tvivla på hur jag vill ha det framöver och hur jag kan påverka händelser, mitt mående och mitt liv genom att tänka bra tankar.
 
 
 


RSS 2.0