Tid för återhämtning

Jag uppskattar verkligen att få fira jul med mina nära och kära. Att få samla alla på en å samma gång, att få prata och skratta tillsammans och äta god mat tillsammans, det är verkligen meningen med livet för mig. Dock är inte följderna efter "kalaset" lika meningsfulla. Det är då jag märker hur långsamt min återhämtning går.

Det är nu 7 år sedan jag blev sjuk, då min kropp kolapsade. Dessa år har varit långa med många dippar men även en och annan topp. Men det gör mig ledsen när jag tänker på att jag kanske inte kommer längre i min återhämtning. Det kanske är på denna nivå jag hamnar, att inte orka ordna med "kalas", att inte orka laga all mat och dessert själv, att inte orka umgås med vänner, att inte orka resa bort...
 
Hur hittar jag tillbaka till ett meningsfullt liv igen, när många betydelsefulla saker måste väljas bort? Hur kan jag lära mig att acceptera min sjuksituation och de begränsningar den ger mig? Hur ska jag kunna se på min framtid med glädje när allt känns obotligt?
 
Jag har deltagit i många kurser, teoretiska och praktiska, och sammanhang för att lära mig att hantera stressituationer, tankar, känslor, ångest och smärta. Problematiken ligger inte i att jag inte vet hur jag ska göra för att må bättre utan snarare frågan om när. Jag skulle behöva använda mig dagligen av mina kunskaper, men får det inte att funka i vardagen.
 
Tänk om det hade funnits ett ställe dit man kunde gå dagligen mellan 8-19. Där skulle det finnas möjlighet till sjukgymnastik, samtalsterapi, massage, yoga, meditation och liknande. Tillfälle att träffa andra människor, fika eller bara vara. Det skulle vara drop-in så man kunde komma direkt när man behöver. Ojoj, vilken dröm!
 
 

Kommentarer
Postat av: Camilla

Hej!
Vet precis hur du känner, så jobbigt att inte orka, att bli helt utmattad efter kalas och middagsbjudningar och att det inte bara är samma kväll man är slut utan att det sitter i flera veckor ibland. Tyvärr har jag inget bra recept eller tips på hur livet ska kunna bli lättare... Själv mår jag alltid allra bäst i värmen, när kroppen får sol och jag slipper göra något över huvud taget men vardagen kommer alltid ikapp med tvätt och matlagning...
Ha det bra
Kram

2014-01-09 @ 13:18:42
URL: http://www.camillaalvensfoto.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0