Ett ord, en mening...

Tänk att det ska vara så svårt med förändringar. Jag har ju vetat länge att den dagen ska komma då jag måste lämna min plats där jag arbetstränar. Men det är precis som att det inte gäller mig förrän jag sitter där på mötet med Af och Fk och de sägar till mig att idag är det avslutningsmöte!!! Va??? Har jag missat nåt eller...? Jag hade ju fått förlängt mars ut av min förra handläggare. Men detta fanns det inget beslut om.
 
Nu var de nya handläggarena snälla och gav mig 14 dagar att fixa med papper hit och dit, läkarintyg, medicinskt underlag... Klart att man inte är så glad och uppåt när man går ifrån mötet. Ville helst åka hem och dra täcket över huvudet och vakna när jag mår bra igen. För det är väl så det är tänkt? Att jag ska bli friskt och kunna jobba 100% annars är det väl ingen idé att lägga ner så mycket möda och besvär?
 
Min redan överhettade hjärna är påslagen på turbofart nu. Jag tänker 1000 tankar i sekunden om hur jag ska fixa att stå till arbetsmarknadens förfogande som det så fint heter. Jag kan ju inte söka ett heltidsjobb i det skick jag är. Har ju bara orkat jobba 40% hittills. Är det nu man ska köpa en Trisslott och hoppas på vinst?
 
Nä, jag får väl försöka praktisera KBT som jag lärt mig, att ändra mitt sätt att tänka. Ja, det gör jag och då kommer säkert allt att ordna sig till den 25/2.
 
 

Kommentarer
Postat av: Anette

En uppgift i taget, ett samtal mindre från ringalistan, se allt pappersarbete som just ett viktigt arbete och varje sak som går att pricka av som ett steg i rätt riktning. Att bli 100% frisk är inte alltid en rimlig målsättning, ibland måste man utveckla nya talanger för att ta sig fram och lägga gamla på hyllan, sörja det man förlorat och glädja sig åt nyfunna möjligheter, en timme i taget, en dag i taget, men envist framåt. Det gäller att spara på den energi man har och lägga den på väsentligheter. Att oroa sig i förväg tar mycket energi. Att gräma sig över det som varit tar också mycket energi. Här och nu är det som gäller!

Önskar dig lycka till i kämpandet. Även en lång resa börjar med ett steg.

Varm kram

2014-02-12 @ 20:19:51
URL: http://rostochradisor.blogspot.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0