Vem där?

 
 
Min lilla goa plutt ligger under filten och värmer sig. Han tar mycket av min energi,
ger mig ständigt dåligt samvete och får mig att sova dåligt om nätterna - MEN
jag har svårt att tänka mig ett liv utan honom ♥

Julpyssel & julfrossa

Min lördag består av julpyssel och julfrossa.
Små tändsticksaskar...
 
 
 
 
 
 
...och lite julfrossa.
 
 
 
 

Moderspassion och Hinsehäxan

På min lista över böcker jag vill läsa har Moderspassion av Majgull Axelsson funnits med ett tag. När jag var på second hand sist så hittade jag boken där för 10 kr och nu har jag läst den. Jag hade inte läst något av Axelsson tidigare, men tycket genast om hennes sätt att skriva.
 
Moderspassion handlar om föräldraskap i allmänhet, och moderskap i synnerhet, om att förtränga och vägra se, om att bära generationers skuld och skam, men också om längtan efter tillhörighet och gemenskap.
 
 
 
 
Jag får alltid lätt ångest när en bok är utläst och jag ska välja en ny. Efter att ha plockat fram och ställt tillbaka tre böcker i min hylla bestämde jag mig till sist för Hinsehäxan av Lillemor Östlin. En biografi om svensk kriminalvård.
 
 
 
 
 
 
 

Smärta är extremt jobbigt och påfrestande

Nu har det gått drygt en månad sedan jag utökade min arbetstid på min arbetsträningsplats. Jag är uppe i 40%, vilket känns alldeles tillräckligt. Trötthet, problem med avslappning och dålig nattsömn är det som jag märker av mest och det dröjer nog ett tag innan kroppen/jag har vant sig/mig.
 
Gjorde i alla fall ett gott försök till avkoppling igår kväll. Varm choklad, knäckebröd och en bok :)
 
 
 
 
När jag besökte käkkirurgen förra veckan blev jag inte förvånad när tandläkaren berättade att mitt käkproblem kommer av stress. Verkar tyvärr som att jag får leva med detta problem lång tid framöver, även om det periodvis kan mildras.
 
Nästa vecka ska jag börja på en smärthanteringskurs hos min vårdcentral. Det ska bli spännande och se om jag får tillgång till något nytt verktyg att ta till mot smärtan.
 
Så jag kämpar på!

Brödbak

Idag fick det bli lite brödbak här hemma. Jag använder mig fortfarande av samma surdegsgrund som jag "skapade" i början på året. Helt fantastiskt att det kan bli så gott bröd med bara vatten, mjöl och lite salt :)
 
 
 
 
 


RSS 2.0