Bra vecka med skönt veckoslut...

Söndagar hör till en av mina favoritdagar. Oftast har jag inget inplanerat utan kan ta dagen som den kommer. Och som en härlig avslutning på dagen visas mitt favoritprogram Babel. Igår var det flera intressanta författare med, fast så brukar det ju vara :) Jag tänker då på Isol som fick ALMA-priset och var nu i Sverige för att ta emot det. Sen blev jag lite nyfiken på Sami Said. En sådan roligt kille. Jag bara måste läsa hans böcker.
 
   
 
I fredags kväll var jag på personalfest med mina fd kollegor. Trevligt att träffa dem igen, prata, skratta och leka lekar (även om det inte tillhör min favoritsyssla). Dessutom fick jag en fin ros på stam och små, fina pajformar från Gerbera.
 
    
 
Under veckan var jag på möte med AF och FK. Det var ett bra möte och jag har fått min arbetsträning förlängt året ut. Det känns skönt att veta att jag inte har någon brådska med att återhämta mig untan kan nu ta det i den takt min kropp förmår.
 

Mera böcker...

Äntligen har ljudboken Det tysta köket av Lars Lerin släppts och beställningen är ivägskickad till bokus :) Ser verkligen med spänning fram emot att lyssna till Lars härliga röst och dialekt.
 
 

Bildkälla: bokus.se
 
 

Bildkälla: bokus.se
 
Såg även att Den högkänsliga människan av Elaine N Aron har kommit i svensk översättning. Jag betraktar mig själv som HSP, då allt stämmer så otroligt väl in på mig...
  • "Högkänsliga personer har ett nervsystem som är känsligare än hos genomsnittet. De lägger märke till många subtila detaljer i omgivningen och bearbetar dem djupt i sitt inre. På grund av denna stora mottaglighet blir de lätt överstimulerade och behöver ofta dra sig undan, något som kan leda till att andra uppfattar dem som tillbakadragna eller blyga. Men de är också ofta intuitiva, kreativa, djupsinniga och medkännande. De ser saker som andra missar och fattar väl genomtänkta beslut."

Har dock inte skickat efter den boken denna gången. Det gäller att fundera på vad man ska spendera den stackars, lilla sjukersättningen på som man får.
 

Nu ska det renoveras

I onsdags flyttade kaninerna till en vän ett stenkast från mig. Där kommer de att bo ute i trädgården i en stor hage under äppleträden, eget hus och massor med kaninkompisar samt andra härliga djur. Det var verkligen skönt att de kom iväg nu för de hade börjat gnaga på inredningen och rivit sönder tapeterna i gästrummet. Så nu blir det renovering...
 
Så idag var det dags. Efter att jag städat upp och tagit ut möblerna slängde jag även ut vinylmattan som låg där. (Vilken tur att den inte var limmad :) Sedan åkte jag och dottern till vårt närmaste köpcentrum och köpte en bit nålfiltsmatta.
 
Det var lite trixigt att få mattan på plats men skam den som ger sig :) I morgon blir det att börja måla väggarna.
 
 
 
 

Böcker, böcker och sol...

Tänk så underbart det är med böcker. Jag har flera stycken som ligger på hög och väntar på att bli lästa, men just nu känner jag inte för dem. Så jag tog en tur till biblioteket i morse och fick med mig några böcker hem.
 
Fyndade några böcker på bokborsen.se också :)
 
Och så är det ju det här med vädret... Det är samma visa varje år att det är låga temperaturer och kalla vindar, men så bara det vänder. Och snabbt går det också, från +11 till +19 på ett par timmar. Det hade varit lagom med +19 några dagar, en vecka, men nu är det +26 här. Men inne är det skönt, +22 :)

 
 
 
Förra veckan när dottern fyllde år, bakade jag
en Pavlova för första gången. Ojoj, så gott!

Gustafsberg, Sveriges äldsta badort

Söder om vår lilla stad ligger Gustafsberg, Sveriges äldsta badort. Där finns flera historiska byggnader bevarade, så som socitetssalong, varmbadhus och skolhus. Härlig parkliknande miljö på en sluttning mot havet. I huset som heter Snäckan bedrivs idag ett omtyckt café/restaurang. Jag och yngsta dottern hade en skön eftermiddag där idag.
 
 

Göteborg är en fröjd

Att åka på shopping 8 mil söderut, till Göteborg, är en fröjd. Förutom att min bästaste vän bor där, så hittar man alltid det man är ut efter. Var i butiken Bagaren och Kocken och köpte en brödspade och brödborste. Har kännt att jag saknat detta när jag bakar mitt surdegsbröd.
 
Sedan fick jag köpt en förkläde av den modell jag letat efter. Vi åt Persisk mat på restaurangen Sorento i Gamla stan...så gott!!! Hann även med en tur in på NK och Åhléns. Avslutade med en påse från 4-gott så jag skulle orka köra hem :)
 
 
 
 
 
 
 


RSS 2.0