Midsommar på Österlen - del 2

På väg upp till Ale stenar i Kåseberga möts man av flera vackra vyer. På kullarna betar får och kor i godan ro. Undra om de förstår att de har en underbar utsikt? Bilderna här nedan har min dotter Sandra tagit. :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Midsommar på Österlen - del 1

För första gången på många år firade vi midsommar på annan plats än hemma. En andledening till detta är att vi firar silverbröllop i år, just på midsommarafton, och bestämde oss i våras för att göra något utöver det vanliga. Så vi bokade en stuga på Österlen, som låg mitt emellan Kivik och Brösarp.
 
 
Härlig utsikt från stugan.
 
 
Brösarps backar.
 
 

Citroner

I morgon ska vi fira min mormor som fyllde 85 år i torsdags. När jag frågade vad hon önskade sig svarade hon (så klart) att hon inte önskade sig något. Då sa jag att jag ville måla något till henne och undrade vad för motiv hon ville ha. Långt om länge klämde hon fram att hon tyckte om citrontalvan som jag gjort till min mamma en gång. Så nu har jag gjort en till henne också :)
 
 
 
 
 
 
 
Ocj denna citron hänger hos mina föräldrar :)
 
 
 
 

Sol och en massa hundar

Har varit på hundutställning i Vänersborg idag. Väldigt kul att se så många fina hundar/raser på en å samma ställe. Jag hade inte med mig någon egen hund på utställningen utan passade på att prata med vänner och fota. En sak som jag reagerade starkt på var att arrangörerna flera gånger fick ropa ut i högtalarna att det satt någon hund i en varm bil och höll på att koka. Trodde att alla hundägare visste att hund i varm bil är totalt livsfarligt och djurplågeri på hög nivå.
 

Här är fina Buster som numera är internationel champion.
 
 
 
Här är Spike, Busters kompis.
 
Båda hundarna är Podengo Portugues, Liso Pequeno,
precis som min goa Alfons :)
 

Nationaldagen och IKEA

Tänk att det oftast blir så att det ena drar med det andra... Snart är gästrummet färdigt och därefter står kontoret/ateljen på tur. Där är det i och för sig mest saker som ska stuvas om eller till och med slängas. När jag sedan flyttat mitt nuvarande kontor, ska vi göra matsal i det gamla. Idag står matsalsmöblerna i glasverandan, men den ska byggas ut och senare användas som en entré men också byggas ihop med växthuset. Som sagt, så blir det som en kedjereaktion när vi byter rum och bygger om.
 
 
 
Sedan den 8 maj har vi ett nytt och modernt IKEA ett par km från vårt hus. Så det är väldigt lätt att ta sig en tur där och samla inspiration :)
 
 

Kokat havskräftor

 
 
...och nu ska de bara svalna. Hoppas det blir innan natta för jag e hungrig :)


RSS 2.0