Nybakat

 
 
Varmt ute och varmt inne, men surdegsbröd blev det ändå :)
Och vad passar bättre än ett nybakat bröd och en flaska vin till värdparet i kväll.
 

Favoritplats

Detta är nog en av mina absoluta favoritplatser sommartid. Åker hit år efter år och har gjort det i mer än 30 års tid. En liten badplats som inte har så många gäster. När det är högvatten kan man ligga på klipphällen och ha fötterna i vattnet. Detta är Rörbäck, 23 minuters bilfärd hemifrån mig :)
 
 
 
 
 
Nu har Alfons blivit av med tratten och han är så nöjd för det. Nu kan han sova i sina konstiga ställningar utan problem :) Tyvärr kan han inte låta bli sin magen och oprationssåret så jag är rädd att det kan bli infekterat.
 
 
 
 

Kaffekorg, luftmadrass och skaldjur

Idag bar det av till standen med kaffekorg och luftmadrass. För mig känns sommaren på riktigt när jag kan ligga på en luftmadrass och flyta runt på havet, höra måsar skria och båtar puttra förbi. Och vad kan en bättre avslutning på denna sköna dag vara än ett uppdukat bord med skaldjur, musslor och sallad.
 
 
    

Sommartider hej hej

Jag har funderat på varför det läses fler deckare sommartid än vintertid. Igår när jag besökte biblioteket var det väldigt glest i hyllorna på just deckaravdelningen. Fick dock med mig några hem :)
 
 
En annan sak som hör sommaren till är ju alla goda frukter och bär. En skål med körsbär smakar ljuvligt, liksom nektariner, mango och jordgubbar.
 
 
På sommaren blir det mesta så mycket enklare. Man behöver inte använda tjocka kläder och skor, man sitter gärna ute i trädgården och äter middag och fikar. Just nu, under 10 dagar är det dock extra jobbigt då vår Alfons får tillbringa dygnen med en tratt runt halsen. Vi har, efter noga övervägande, valt att kastrera honom. Så när tratten försvinner kommer livet leka för honom igen :)
 
 
        
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sommar och minnen

 
Solen skiner från en klarblå himmel.
Jag sitter under ett parasoll och njuter.
 
 
 

 
 
 
Mina tankar vandrar iväg.
Ett år har gått men...
 
 
 
 

Superfina vinglas

På hemvägen från Österlen tog vi vägen om Älmhult eller mer bestämt Diö. Där, i en gammal möbelfabrik, skulle jag möta Lotta. Hon är glaskonstnär och för ca 27 år sedan var vi klasskompisar på gymnasiet i Nässjö.
 
Så klart var det otroligt roligt att träffa Lotta och få se lite av vad hon designar. Jag hoppas att vi snart ses igen :)
 
 
Vinglas - designer Lotta Pettersson
 
 
Vinglas - designer Lotta Pettersson

Midsommar på Österlen - del 3

Alla i familjen älskar havet så det blir oftast sådana platser vi besöker. Rapsfälten hade i stort sett blommat över, annars är även dessa otroligt vackra, speciellt mot en klarblå himmel. Får hoppas att det blir en ny tripp söderut ett annat år :)
 
 
En brant slänt från Ale stenar ner mot havet.
 
 
 
 
Härlig sandstrand nedanför Stenshuvud nationalpark.
 
 
 
 
Vacker växt i stenmuren utanför stugan.
 
 
 
 
Någon som smygfotar mig... :)


RSS 2.0