Doft av vår

Har du kännt doften...? Det doftar vår där jag bor :) Det är så underbart att veta att vi har en så härlig tid framför oss, där allt i naturen åter får liv.
 
Samtidigt har jag en jobbig tid framför mig, då min rehabtid snart  tar slut. Jag har ju tyvärr inte återhämtat mig så snabbt utan klarar bara jobb 25-30%. Så jag har en viss oro i kroppen hur det kommer att bli för mig under våren och försommaren. Försöker att inte tänka på det eftersom det tar så hårt på min, redan dåliga energi.
 
Livar upp stämningen med en vårbild från i fjol :)
 
 

Lerin, hårbollar och ledsen deg

Jag har länge tänkt köpa någon av Lars Lerins böcker men det har liksom inte blivit av. Så för en vecka sedan slog jag till och då valde jag Solsken och regn. Den är full med fina akvareller samt härliga texter.
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu har de små hårbollarna, Katja och Kenji varit hos oss i två veckor. Så nu har vi blivit bra bekanta med varandra. Det är verkligen kul att studera dem då de har så mycket päls att de inte ser riktigt var de är :)
 
 
 
 
 
 
 
Slutligen kan jag berätta att min surdegsgrund inte var tillräckligt aktiv för att klara att jäsa en deg. Men jag har nu påbörjat en ny.

Det närmar sig

Nu har min surdegsgrund kommit sig bra. Så i kväll ska jag mata den för sista gången sedan är den klar att använda. Passar bra att baka surdegsbröd på fredag när jag är ledig.
 
 
 
 
Ett collage på motiv av mina vårkort!

Inte bara en tanke längre

Jag har flera gånger tänkt att jag ska baka surdegsbröd men det har aldrig blivit av. Denna gången har jag dock tänkt att det ska mer än bara en tanke. Ska ta en tur till affären och köpa ekoligiskt rågmjöl och sen är det bara att köra igång. Ska bli väldigt spännande!
 
 
 

Inneboende

När barnen växer upp och flyttar hemifrån får vi nya inneboende. Det handlar visserligen om fyrbenta sådana men de kräver ju vård, omsorg och mat precis som barnen gjorde. Men när det strular till sig för äldsta dottern med boende så känns det väldigt naturligt att ställa upp och vara fodervärd ett tag. Så nu har jag fixat ordning i gästrummet så de har någonstans att vistas :)
 
 
Teddyvädur Kenji och Katja.
Undra bara hur jag ska se skillnad på dem :)


RSS 2.0