2013 i bilder

 
 
Januari
 
 
 
Februari
 
 
 
Mars
 
 
 
April
 
 
 
Maj
 
 
 
Juni
 
 
 
Juli
 
 
 
Augusti
 
 
 
September
 
 
 
 Oktober
 
 
 
November
 
 
 
December
 
Tycker att detta året har gått väldigt fort, men det har ju hänt den del, precis som det brukar :-) Det har blivit en del djur- och naturfoto under 2013, vilket har varit en utmaning. Kommer säkert fortsätta med det under nästa år.
 
Det har även blivit en hel del instagram-bilder, vilket syns på kvaliten, men det är en kul grej som är lättanvänd.
 
Önskar alla en fin nyår och en god start på 2014!
 

Fina Gorm

Var hos min vän och uppfödare Håkan som har Kennel Pappas. Det var dags att fota hundarna lite. Måste bara vis ett par bilder på finaste Gorm 9 mån och rasen heter Podengo Portugues liso/pequeno.
 
 
 
 
 
 

MMR-kursen slut

Idag var det avslutning på MMR-kursen. Vi är dock några som vill fortsätta att träffas och stötta varandra, så vi ska starta en självhjälpsgrupp efter jul.
 
Jag tycker kursen har varit väldigt bra, både praktiska moment och teoretiska. Även om jag har gått på liknande kurser tidigare så har jag ändå fått med mig lite nya verktyg att jobba med. Vi fick till exempel prova medicinsk yoga, vilket var nytt för mig. Väldigt enkla övningar men ändå lugna och avslappnande. Sedan övade vi mycket på vår andning. En fördel när man är i en grupp är att man får flera bra tips på hur man kan hantera olika situationer i vardagen. Något kommer jag att praktisera redan under julhelgen.
 
 
 
Bildkälla: www.medicinskyoga.se

Livsregler och mönster

På torsdag är det sista tillfället på MMR-kursen. Fram till dess ska vi fundera på vilka livsrregler och mönster vi själv har och lever efter. Helt plötsligt, när man ska skriva ner det på papper, så vet man ingenting om sig själv eller vilka värderingar man har.
 
Jag tycker ju detta med psykologi är så himla intressant, så jag tar ju uppgiften på allvar. Dessutom tror jag faktiskt att det är bra att påminna sig själv ibland, vad man tycker och tänker om saker å ting.
 
Så nu läser jag i mina böcker om livsträdet...
 
 
 

Multimodal rehabilitering

För ett par veckor sedan kom jag med i en rehabgrupp på min vårdcentral. Jag har ju deltagit i flera olika sammanhang när det gäller min rehab, men denna gången var det något jag inte provat tidigare, MMR.
 
Multimodal rehabilitering (MMR) är en rehabiliteringsmetod där tanken är att bryta mönster så att patienten kan få ett mer välfungerande liv. Detta genom att samtidigt påverka flera faktorer som orsakar och vidmakthåller smärttillståndet.
 
Jag tycker att kursen har ett bra upplägg med 1½ timma KBT/ACT och 1½ timma sjukgymnastik så som medicinsk yoga, andningsövningar och hållning.
 
Jag måste verkligen på allvar få in detta i min vardag för att kunna få lite bättre livskvalité. Det är svårt att skapa nya rutiner men jag jobbar på det. Jag önskar det fanns möjlighet att gå till en lokal ihop med några i samma situation och träna gemensamt. Vi är några i vår lilla grupp nu som pratat om att fortsätta som en studiecirkel. Hoppas vi orkar att driva igenom detta.
 
 
 
Bildkälla: www.medicinskyoga.se
 


RSS 2.0