I minnet

Det var ett känslofyllt men fint avsked av vännen i den lilla kyrkan på Resö idag. Det var många minnen som spelades upp i huvudet när jag satt där i bänkraden och lyssnade till stillsam musik. En stund sken solen in genom fönstren och det kändes som du Kalle ville sprida ditt ljus över oss. ♥
 
 

Suck och stön!

Då var säsongens första brasa tänd och värmen sprider sig i huset. Skönt, efter en något irriterande förmiddag med bland annat krångliga parkeringsautomater utanför biblioteket i stan. Dessutom är jag irriterad på mig själv efter mitt besök hos frisören igår. Ville ändra lite på min hårfärg och resultatet blev för mörkt. Har gjort denna tabben en gång tidigare för länge sedan, men det hade jag tydligen förträngt...

Ska blunda varje gång jag går förbi en spegel så kanske det känns lite bättre. Ska även krypa upp i soffan med nya numret av tidningen Skriva, som denna gång handlar om barnböcker ♥
 
 
Källa: tidningenskriva.se

Höstmotiv

 
 
Bjuder på lite höstmotiv. Ska börja måla vinter- och julmotiv snart. Känns inte så lockande, men det blir säkert bra när jag väl kommit igång.
 

Samtalet jag väntat på...

Ja, så kom då samtalet från Blå Stjärnan som jag väntat på. De har inte hittat något onormalt på Alfons hjärna, ingen tumör och ingen blödning. Det innebär då att han troligen har epilepsi och ska medicineras med Fenemal. Det känns ganska skönt att nu få veta vad han drabbats av även om en livslång sjukdom inte är så roligt. Det är bara att hoppas att han svarar bra på medicinen och att hans kropp inte reagerar alltför konstigt.
 

Väntar och väntar...

Ännu inget samtal från veterinären angående Alfons röntgen. Känns i kroppen att jag är på helspänn, vilket resulterar i huvudvärk, nackvärk och trötthet. Å nästa vecka lär ju inte bli så avslappnande heller då vi ska gå på vännens begravning... Så när vi kommer in i oktober hoppas jag att det blir lugnare så min kropp och knopp får lite ro. Visserligen ska jag kanske påbörja arbetsträningen då men än har jag ju inte fått tag på en villig arbetsgivare.

Försöker skingra tankarna med hjälp av lite surfande hos Bokus. Det finns många lockande titlar i höst.

 
  

Lång väntan

Nu har jag landat här hemma efter en lång dag i väntans tecken. Tidigt i morse åkte jag med Alfons till Blå Stjärnan i Göteborg för ny undersökning och ev en CT-röntgen. Jag var inte förbered på att detta skulle ta hela dagen, så jag och äldsta dottern fick roa oss så gott det gick med diverse butiker, fika och lunch. Sista timmarna var dock sega. Vid 16.30 ringde de i alla fall och sa att allt hade gått bra men kunde inte ge ett klart besked idag utan hör av sig under veckan när de hunnit titta igenom de drygt 1000 bildern. Men det lutar nog åt epilepsi och det finns det ju bra medicin för.
 
Nu ska jag ta med mig en slö Alfons in i soffan och bara vara...
 

Höstdag i solen

Vilket skönt höstväder vi haft idag. Satt ute och fikade i solen hos 2 Fröknar. De hade dessutom fyllt butiken med många fina höstprylar. Jag hittade en stickad väst som jag köpte. Letade redan förra vintern efter en go väst att ha när kylan slår till. Så äntligen fick jag tag på en...
 
 

Bildkälla: melmelli.se/


Nyklippt

Idag har Douglas varit hos Helene Hundsalong och klippt sig.
Han blev lika fin som vanligt :)
 

Försöker i alla fall

Efter förra inlägget försöker jag nu ta mig i kragen. Omger mig av fina saker, skön musik och lite fika, så kanske denna dag också bli hyfsad.
 
 


Målade härom dagen denna lilla akvarell till min goa vän då hon nyss fyllt år. Det ska föreställa hennes favoritblomma - Bougainville.
 
 

Påfrestande

Fy vad jobbigt livet känns vissa dagar. Såna dagar då värken har övertaget, inget känns bra och jag helst av allt bara vill dra täcket över mig och sova bort känslan som tynger mig. Idag har jag en sån dag...
 

Medaljens baksida...

Hade en väldigt trevlig kväll igår tillsammans med min goa vän Mona. Vi var på Restaurang Köket och lyssnade på live-musik som framfördes av Sixxpack med vännen Johnny på trummor. Efter en kort nattsömn är jag nu i full gång med att sanera huset efter en ängslig hund. Finns spår efter honom i soffan, min säng och köksgolvet. Fast att resten av familjen var hemma klarar han inte av att jag är borta på kvällstid. Vad ska jag ta mig till? Om jag bara visste att en CT-röntgen för 10 000 kr skulle hjälpa så tvekar jag inte...men jag tror dock att det inte är så enkelt.
 
 Målar

Har fått fart på penseln idag... :)
Det ska bli lite höstmotiv till konstkorten.
 


 

Sådan matte sådan hund...

Fick besked från läkaren för en vecka sedan, att en del av min smärta i höger axel hänger ihop med supraspinatussenan, vilken har en viktig del i rotatorcuffen (ett samlingsnamn för en grupp muskler som stabiliserar axelleden). Så det blir att träffa ytterligare en sjukgymnast för utredning och övningar.
 
 

Bildkälla: http://fitnesspolaren.wordpress.com/

 
 
Sen har jag pratat med veterinären angående Alfons och hon skickar en remiss till Blå Stjärnan. Eventuellt kanske det blir en MR. Något säger mig att detta blir dyrt, så jag bör nog kolla vad försäkringen täcker. Inte för att det spelar så stor roll, men skönt att vara förbered på höga kostnader.

 


 
 

Snart skördetidRSS 2.0