Min fredagskväll

 
 
 
 

Möte i morgon

Håller tummarna för att mötet i morgon ger bra utdelning...

Hemma i min trygga vrå

Var så taggad i morse då tisdagar innebär sjukgymnastik med Basal Kroppskännedom. Skjutsade dottern till skolan och åkte sedan hem för att äta frukost i lugn och ro. När det, en timma senare, närmade sig avfärd sa min kropp stopp. Molande huvudvärk, trötthet som vid närmare eftertanke känns som utmattning insåg jag att jag bör stanna hemma. Har kännt sista tiden att jag inte är någon bra bilförare i detta tillstånd. Jag får försöka med Basal Kroppskännedom här hemma i stället.
 
 

Boktips

När jag lyssnade på P1 igår pratades det bland annat om litteratur och vilken fantastisk värld som man får tillgång till via litteraturen. Personen som pratade sa en mening som fastnade hos mig... "Litteraturen ger människan en möjlighet att leva många liv". Åh visst är det så, i alla fall för mig.
 
Just nu läser jag Jacobs värld av Jodi Picoult. Den handlar om Jacob 18 år som har Aspergers syndrom. Han har svårt att förstå sig på andra människor och är beroende av sina rutiner. Han är extremt fascinerad av brottsutredningar och han missar inte ett enda avsnitt av CrimeBusters. När hans handledare Jess plötsligt försvinner och kort därefter hittas död dras Jacob in i utredningen i tron om att han ska hjälpa kommisarie Matson. Jacobs mamma, Emma, ställer sig dock den svåra frågan om hennes son är en mördare.
 
 

Signalsubstanser

Efter gårdagens inlägg om trötthet och sötsug sökte jag lite på nätet och hittade några intressanta sidor. Jag har tidigare läst om mat som påverka kroppens hormoner och signalsubstanser, undrar bara hur mycket man behöver äta av de olika produkterna innan man når en märkbar nivå. Någon som vet?
 
För dig som är lika nyfiken som jag kan du här läsa om Mood food och Mat som gör hjärnan glad.
 

Sötsug och stress

Jag vet inte vad som hänt men jag är så otroligt trött. I flera dagar har jag slumrat på soffan vid fyratiden och ändå har jag inga problem med att somna på kvällen. Visserligen är min nattsömn inte helt smärtfri men så har det ju varit länge. Medicineringen är samma som tidigare. Däremot är mitt belöningssystem svårt att mätta. Vill gärna ha flera onyttiga saker och gärna kvällstid.
 
Gjorde en sökning på nätet och fann att det finns ett belöningssystem i hjärnan som heter endocannabinoida systemet och aktiveras när kroppen behöver minska smärta, slappna av eller är stressad. Och det stämmer ju ganska exakt på mig.
 
Frågan är dock hur jag ska få balans på stress, smärta och tröstätandet?
 
 

Dax för julkort

Nu finns det nya julmotiv på konstkorten på miajohansson.com
 
 
 
 

Hundfotografering

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Lite av dagens bilder från Kennel Pappas.
 

Stabilare hund

Nu har Alfons ätit sin medicin i 10 dagar och jag tycker mig se en lugnare hund. Han har inte några muskelskakningar längre och magen och humöret har också blivit stabilare. Om tolv dagar ska vi tillbaka till veterinären för blodprov. Jag är inte riktigt säker på vad det är de tittar efter då men jag tror att det har med doseringen att göra.
 
Ute fortsätter regnet att falla. Det gäller att få hundarna till att torka mellan promenaderna.
 
 


RSS 2.0