Matbehov

Har varit på ett köpcentrum nära mig och handlat mat. Det var kolosalt mycket bilar på parkeringarna och minst dubblet så många människor inne i affären. Jag brukar försöka handla under veckan istället då det är mindre folk där men denna veckan har det inte blivit så. Hoppas i alla fall att jag slipper åka dit på flera dagar.

Ha en fin lördag!


Bildkälla: customsouthparks.comValpbus

Valpbus hos Kennel Pappas.
Träff 2

I tisdags var det andra tillfället på ACT-kursen. Det handlade om yttre och inre problem och vilka möjligheter man har att påverka dessa själv. Yttre problem, sånt som är utanför oss själva, kan man lättast påverka genom att göra förändringar. Inre problem, sånt som vi har inom oss, är svårare att påverka och då handlar det om att acceptera sina tankar och känslor. Detta ska vi öva på dagligen, då blir det till en rutin.

Vi pratade om medveten närvaro - avsiktligt uppmärksam i nuet och utan att värdera eller döma. Till vår hjälp har vi en CD och detta ska vi öva på dagligen. Så vi har läxa varje dag... Men det är bra, annars är det lätt att det skjuts på framtiden.

Om du blir nyfiken på denna kurs kan du läsa mer på livskompass.se, där skriver psykologen Fredrik Livheim, hans som har utvecklat metoden, om bland annat forskning och utbildning.


 

 
Boktips och vovvemys

Jag har läst en väldigt intressant och bra bok som jag absolut kan rekommendera. Den handlar om värk och smärta och ger en bra sammanfattning om vad forskningen har kommit fram till när det gäller smärtsjukdomar. Det är en bok om insikt, som tar upp smärtans natur och hur man kan besegra den. Även om du själv inte har värk kanske du känner någon som har det och vill stötta den personen. Läs den själv eller ge bort den.

Idag har jag träffat min läkare. Det känndes bra eftersom hon verkligen tar mina besvär på allvar. Nu har vi tillsammans lagt upp en plan på hur jag, förhoppningsvis, ska komma tillrätta med min värk och smärta. 

Under tiden får jag göra som Alfons, ta det lugnt och vila.Sippor
Det känns som att vitsipporna i år är tidigare än vanligt.
Men vad gör väl de´. Fina är de i alla fall...

Rabarber, hundar och gula blommor
Jag var bara tvungen att ta med kameran ut i trädgården.
Det är lika otroligt varje vår att det kan finnas så mycket
liv i jorden som kommer fram så fort det blir varmt.

Douglas och Alfons njuter i vårsolen, precis som jag.

Design

Håller på att göra om bloggens utseende lite när det gäller menyn här till höger. Jag tycker om att ha det stilrent men tycker det är roligt med lite bilder emellan de olika rubrikerna. Dessutom har jag lagt till en synlig besöksräknare som en kul grej. Det kanske peppar mig själv till att vara mer aktiv med mina uppdateringar.Snart vårpynta

Igår var det så skönt väder. Vi hade 15 grader i skuggan och jag var så sugen på att börja greja i växthuset. Det blir ju alltid en plats för vinterförvaring där inne och nu behövs det städas bort. Men eftersom jag har värk i mina armar, nacke och rygg vågar jag inte ens tänka tanken att bära ut sakerna. Jag får hoppas att jag snart får hjälp att städa där så jag kan börja vårpynta.


 

 


Dagens behov
Idag behöver jag en kram till kaffet.Min kropp har talat om för mig att jag måste vila...igen... Var hemma från jobbet förra veckan för svår huvudvärk och värkande muskler. I måndags jobbade jag med fick fruktansvärd huvudvärk på eftermiddagen som inte ville gå över ordentligt utan hänge kvar hela kvällen och natten. Åkte i allafall till jobbet på tisdagen men fick allt åka hem igen efter två timmar. Så nu är jag hemma och försöker få en tid till min läkare.

Igår eftermiddag var det första träffen på ACT-kursen. ACT står för Acceptance and Commitment Therapy och kursen lär ut förhållningssätt att hantera den stress som är ofrånkomlig i vardagen. Jag är verkligen glad att jag orkade gå dit. Jag tror att kursen kommer att tillföra mig en del verktyg som jag kan ha nytta av i mitt liv när det gäller stresshantering.

Då och nu...

Letade bland mina gamla dikter och hittade den här.Valpbilder...Har varit hos Kennel Pappas och fotat valparna.
De växer snabbt och är nu 3 veckor gamla och supersöta ;o)
Frej
Freja
FridolfEn tanke...

En tanke är ju bara en tanke.........men i morse tänkte jag att det är precis som att jag är två olika personer. Den ena är stark, tycker att allt är möjligt och ser ljust på framtiden, medan den andra är mer kritisk, tycker att det inte är någon idé att ens försöka för det kommer ändå inte att funka och tänker bara mörker och elände om framtiden (om det ens finns någon).

Jag har känt så här under hela veckan och funderar på om jag står vid något slags vägskäl, där jag ska bestämma vilken väg jag ska ta och därmed också vilket liv jag ska leva.

I nästa vecka ska jag börja på en kurs i stresshantering. Jag har en del förväntningar på denna kursen, och vem vet, det kanske är där jag finner vilken väg jag ska välja...

Jag reser mig igen

När ett dygn har präglats av fruktansvärd smärta, illamående och ångest känns "dagen efter" som en underbar befrielse då kroppen är tömnd på det onda och jag är helt matt och orkeslös.

Det är många konstiga och hemska tankar som far igenom huvudet när jag ligger i sängen och försöker tänka bort smärtan. I den stunden tror jag verkligen att allt är förbi.

När dessa fruktansvärda dagar kommer är jag så glad och tacksam att min man och våra vuxna barn kan ta hand om det vardagliga så jag kan släppa kontrollen och bara få vara i min hemska bubbla och läka ut.

Tack för att ni finns ♥


Vårkort

Nu har jag nya konstkort klara för vårsäsongen.

Titta in på min hemsida för beställning...


Projekt - övervåning

Allt eftersom barnen blir vuxna och flyttar hemifrån sker det förändringar i vårt hus.
Denna gången är det övervåningen som ska göras om. Vi behöver en större
atelje, vilket passar bra att ha där uppe.  Men först måste det rivas ut en del...Sedan ska det spikas panel på väggarna. Därefter ska alla väggar och tak
vitmålas. Det kommer att bli väldigt ljust och bra.

Jag kommer att få plats med mitt ljustält och fotolampa,
skrivbord, hyllor och ritbord.

En annan positiv sak med att bygga om är att det bli
rensat bland alla kartonger som förvaras här. En del ska till tippen och
en del ska till respektive barns nya hem ;o)

Vår

Hos mig blommar våren idag.

1 vecka gamla

Kennel Pappas har fått tillökning och då åker jag gärna dit och fotar.
Denna gången är det tiken Wilma som har blivit mamma till tre
små, söta valpar. En tjej och två killar. Idag är de 1 vecka gamla.


Från vänster till höger; Freja, Fridolf och Frej.

Här ligger Wilma med tjejen Freja.


RSS 2.0