Sjukförsäkring

När jag var hos läkaren i höstas sa han att jag skulle boka in en återbesökstid i februari. Så idag loggade jag in på Mina vårdkontakter för att boka. Fick snabbt svar tillbaka..."...doktor A.H. är inte i tjänst på vårdcentralen förrän i maj..." Jaha, då ska jag alltså behöva dra hela min sjukdomshistoria för ytterligare en ny läkare. Det är i sådana här lägen jag ångrar att jag inte har en sjukförsäkring.


Får glädjas åt det lilla

Alfons mår trots allt ganska bra. Men det är svårt att hålla honom lugn när vi är ute. Det blir väldigt korta turer för att uträtta behöven och när vi kommer in får han gå och lägga sig igen. Den antiinflamatoriska medicinen gör förhoppningsvis att han blir lite slö och accepterar att ligga och vila.

Som jag säkert har skrivit tidigare påverkas jag väldigt lätt av oro och stress när mina nära och kära inte mår bra. Så även när det gäller mina hundar. Idag är min kropp inte så mjuk och smidig precis. Trötthet och värk, men jag hade i alla fall en bra dag under veckan. Får väl glädjas åt det lilla.

I morgon ska jag jobba igen, så idag får bli en riktig vilodag med mindfulness och Voltaren.

Ha en skön söndag!

Smart lösning

Jag kom på en smart lösning för att minimera Alfons chanser att springa omkring. Vet dock inte ännu om det funkar bra, eftersom han har legat och sovit sedan vi kom hem från veterinären.


 

 

 


Sjuklingar

Har varit hemma hela veckan för att kurera mig. Är nästan lite stolt över mig själv som lyssnade på min kropp och tog time-out innan jag blev helt tömd på energi.

Igår började jag känna mig piggare. Men den känslan varade tyvärr inte så länge. Inatt har jag sovit väldigt dåligt med oro för min lille vovve Alfons. Han drabbades av delvis förlamning i bakpartiet i går kväll. Så i morse ringde jag till veterinären så fort de hade öppnat. Fick en akuttid snabbt som tur var. Efter undersökning och röntgen konstaterades ett ev diskbråck. Så nu är det strikt vila i 3 veckor samt antiinflamatorisk medicin. Därefter är det återbesök för ny röntgen.

Med strikt vila menas ingen rörelse alls. Han ska bäras ut för att kissa och helst hållas i bur inomhus för att minimera rörelseförmågan. Det blir inte någon lätt uppgift med en så sprallig hund som Alfons. Men vi ska göra vårt bästa.

♥ ♥ ♥


Under ytan...

Usch! Jag har kommit in i en svacka. Ingenting känns bra. Jag vill byta jobb men vad ska jag hitta på istället... Satsa på firman eller byta bana helt? Gå en utbildning eller inte? Frågorna är många men svaren är få... Vet väl hur jag skulle vilja ha det om jag fick önska fritt, men så är ju inte fallet...tyvärr...

Vill bo i ett hus som är HELT färdigställt utan skavanker, som dessutom har en central värmekälla för å slippa dragiga golv.

Vill att min hund ska må bra och inte vara så orolig. Att han ska slippa sin separationsångest.

Så vill jag så klart att mina barn ska ha det bäst. Själv nöjer jag mig med att slippa värken, tröttheten och negativiteten.


Hundflock in action

Har varit hos Kennel Pappas och fotat lite. Det är så roligt att se när flocken om 5 hundar racear runt på ängen. De är små och snabba och svåra att fånga på bild...om man inte accepterar oskärpa förstås ;o) Så idag bjuder jag på busbilder med en flock Podengo portugues och en viss grad av oskärpa.
Pappas Embla, 8 månader och yngst i flocken.

Vinter - vår

 

Igår kom den första snön och la sig som ett täcke över naturen.
I morse var allt borta igen och när solen kom fram på förmiddagen
kändes det som vår i luften. Underbart!


Omplåstrad

Har fått en fin vårbukett av mor och mormor.

Tulpaner är en av mina absoluta favoriter.

Får nog blöta upp mina akvarellfärger och vara lite kreativ.
Tänk om...

Jag tror att den värsta chocken har lagt sig nu. Många tankar far igenom huvudet - "Tänk om...". Eftersom kaminen i köket är den enda värmekällan där är vi glada över det milda vädret som råder här på västkusten. Det blir nog ingen reparation av muren än på ett tag. Just nu står det en kupévärmare i öppningen för att torka upp golvet som blev en aning blött.

Tror jag ska köpa en bukett vårblommor i morgon.Dramatisk start på 2012

Har nog aldrig varit med om en så omvälvande nyår med tvära kast. Började ju bra med hemmagjort pizza och sprakande brasa i kaminen. Slutade dessvärre med besök av räddningstjänst, polis och ambulans.

Allt gick trots allt bra. Vi gjorde det vi kunde innan "gubbarna" kom och tog över. Förmodligen var det den gamla träbalken inne i muren som fattat eld. Nu blir det till att hitta på en bättre lösning om vi ska kunna fortsätta att elda i kaminen i köket. Det är ju en evig tur att det är mildväder ute, för det blir ju ingen mer brasa på flera veckor. Får kanske skaffa ett element i stället.

Efter ett par oroliga timmars sömn väntar en dag av sanering och många tupplurar. I morgon är det ju arbetsdag igen.

God fortsättning på 2012!


RSS 2.0