Giclée Fine Art-tryck

Nu har jag suttit här vid datorn och surfat runt för att hitta ett företag som kan göra Fine Art-tryck av mina akvareller. Det finns inte så många som har denna tjänst, men jag hittade till slut ett företag i Stockholm. Eftersom det är 44 mil mellan mig och huvudstaden får jag förlita mig på den digitala tekniken. Så nu ska jag fota av en akvarell och skicka iväg den för provtryck. Det är både spännande och nervöst på samma gång. Tänk om det inte blir som jag vill ha det? Men tjejen jag mailade till skrev tillbaka att hon kan skicka provremsor till mig, vilket känns bra.

Finns det någon av er bloggläsare som har någon erfarenhet av denna tryck-teknik?

Boktips


- Boktips -
Det röda trädet
av Shaun Tan

En väldigt vacker bok med få ord och stora fina bilder. Den Handlar om
att finna hopp även när det känns som svårast. En fin presentbok.


Återbesök

Idag var det återbesök för Alfons hos veterinären. Vi hade tid klockan två och ganska snabbt fick vi komma in på ett rum. Där fanns det ju en del spännande dofter, men snart tyckte Affe att det var jobbigt att vara där. Han drog igång med läten som påminnde om en apa som skriar, vilket var väldigt tröttsamt.

Efter att veterinären tittat lite på honom kom det in en djursjukvårdare för att ge honom en lugnande injektion. Det tog inte många minuter förrän han var helt borta. Veterinären kom tillbaka och klämde och kände på honom, därefter skulle vi vidare till röntgen. Där gick allt snabbt och bra.

Åter på rummet fick vi vänta en stund innan veterinären kom igen. Bilderna visade inte något diskbråck som tur var. Däremot såg hon att Affe har en begynnande artros på vänster lår. Det är ju i ett tidigt stadie, så med rätt behandling kan man förhoppningsvis få leden att fungera bra ett tag till och inte göra så ont.

Nu sover han gott i sin korg och vet inget om sin framtid.

SöndagssysslaOmskolning?

Letar på nätet efter någon utbildning jag kan söka i april. Kan inte riktigt bestämma mig för om jag ska skola om mig helt eller fördjupa mig i det jag redan har utbildning inom. Jag vill ju läsa något som leder till jobb, men det måste ju vara intressant också ;o) Att det ska vara så krångligt!

Bildkälla: studera.nu

 


Alfons diskbråck

Nu har det gått två veckor sedan jag var med Alfons hos veterinären. Han äter fortfarande anti-inflammatorisk medicin och verkar förövrigt som vanligt. Han har visserligen hoppat på tre ben vid några tillfällen när vi har varit ute, men jag tycker att han i allmänhet är sitt vanliga jag. På torsdag i nästa vecka ska vi på återbesök för en ny röntgen. Det hade varit väldigt skönt om allt ser bra ut på hans ryggrad så han kan få gå på långpromenad igen.Drömmar

Eftersom ugnen ändå var varm passade jag på att baka lite lavendeldrömmar.

 

 

 

 

 

 

 

♥ ♥ ♥


Kyla - nej tack!

Idag är det riktigt kallt här på västkusten. Ute är det -16 och inne hos mig är det +13!!! Jag har faktiskt mössa på mig inne men det är väldigt kallt om händerna också. Det blir nog lite jobbigt att ha vantar på sig... ;o)

Jag skulle verkligen värdesätta kaminen i köket nu. Men den står ju på utsidan huset sedan branden vi hade på nyårsnatten. Istället har vi ett litet element men det värmer ju inte på långa vägar så bra som en vedeldad kamin. Funderar på om jag ska starta ugnen en stund för att få lite direktvärme ;o)

Lite över ytan...

Idag känner jag mig lite mer över ytan än vanligt. Fick äntligen bokat ny läkartid igår och fick dessutom tillbaka en läkare jag varit hos tidigare, vilket känns tryggt. Sen anmälde jag mig till en kurs i ACT vilket står för Acceptance and Commitment Therapy. Det innebär att man arbetar dels med mindfulness men också med värderingar.

I mindfulness får man lära sig hur man ska möta sina tankar och känslor. Värderingar är viktiga och betydelsefulla saker som gör att ditt liv känns meningsfullt för dig.

Jag ser fram emot denna kursen som startar i mars, då finns det säkert sådana här små gulingar ;o)


RSS 2.0