Växthus och bloggproblem


Idag har jag äntligen haft lust att fixa i växthuset. Det har verkligen burit emot
att gå dit ut och röja efter vintern. Så för att få en liten kick var vi och handlade
lite roliga saker och växter igår liksom för att lockas dit ut ;o)

Så här blev det efter dagens röj!

     

  Jag har problem med att komma in på blogg.se med Firefox, så nu har jag öppnat
Explorer och då kan jag logga in. Hoppas att detta bara är tillfälligt problem för jag
gillar inte Explorer som webbläsare.


Kort igen

Har målat hela helgen, då beställningarna börjar komma in.

Fler motiv finns på hemsidan
miajohansson.com

Dagens foto


Pappas Enya och Pappas Embla är nu 3 veckor gamla
och så klart supersöta!

Fler bilder finns på
kennelpappas.com

Konstpaus


Så fick jag äntligen öppnat min färglåda igen.
Det går verkligen i perioder det här med måleri, men jag
hoppas att det dröjer länge tills pausen uppstår nästa gång.
12 maj

Varför känns allt så annorlunda på eftermiddagen jämfört med förmiddagen? Tidigare på dagen poppar det upp många roliga tankar om vad jag ska göra när jag kommer hem från jobbet. Väl hemma är det precis som att luften går ur en och energin är som bortblåst. Och det jag såg fram emot att göra när jag kom hem finns inte kvar i tanken längre. Det är så tråkigt att det är så här varje dag, vecka ut och vecka in....månader.... Hur ska jag komma ur detta tillstånd?

Småttingar


Kennel Pappas har fått tillökning.
De små är nu 1 vecka gamla.

Pappas Enya

Pappas Embla


Inspirationsdag om kultur

Efter inspirationsdagen igår ska jag lite kort sammanfatta vad det handlade om.


Kultur är livet. Den ger oss bättre hälsa och är en kraft som ger oss tankar och upplevelser. Att använda kultur för bland annat varumärkesbyggande, stadsplanering och friskvård är ett nytt grepp som visat sig lönsamt för både samhälle, näringsliv och handel. Den har de senaste åren alltmer lyfts fram som en viktig resurs som kan stärka regioner och förbättra förutsättningarna för tillväxt. Kulturen har alltså en viktigt roll i samhället.

MEN...
Modellen nedan är framtagen av David Throsby och visar den kreativa kärnan som ofta inte genererar ekonomiska värden i sig, men dessa värdens ekonomiska betydelser ökar i takt med att de rör sig ut i de andra cirklarna och de kreativa idéerna används i allt fler produktionssammanhang och bidrar positivt till samhällsekonomin.Då kan man ju undra hur vi som befinner oss i mitten av denna cirkel ska lyckas. Det var flera personer som ställde frågor som; Hur kommer vi vidare? Vart vänder vi oss?

Det fanns så klart de som hade svar på dessa frågor, bland annat kommunen själv som hänvisade till kulturavdelningen. Dessutom kunde man vända sig till Kultur och Närlingslivet eller Kulturrådet.Förutom detta intressanta ämne fick vi lyssna på Staffan Ling när han berättade om Krister Olsson (som tyvärr var sjuk och inte kunde delta själv) och hur hans företag, miljardimperiet Balticgruppen, stödjer kulturen i Umeåregionen med ca 3 miljoner varje år. Varför bor jag inte där? ;o)Inspirationsdag

I morgon ska jag, som företagare, gå på en inspirationsdag som min kommun har anordnat. Det ska bli väldigt spännande, då jag aldrig varit på något liknande. Vi ska bland annat lära oss mer om hur kultur kan bli en lönsam affär. Så bjuds det på lunchbuffé och fika. Jag ska ladda upp med många visitkort som jag kan dela ut ;o)

 

 2 maj

 

Bilden får förmedla min känsla...

 RSS 2.0