Nålar

Igår var jag iväg till en akupunktör i hopp om att han skulle trolla bort min värkande nacke/rygg. Jag fick inga nålar, då mina muskler var alldeles för spända. Han masserade, eller rättare sagt knådade riktigt hård för att mjuka upp musklerna. Dessutom var han säker på att värken berodde på ett spänt parti i vänstra delen av ländryggen...och jag som trodde allt startade i käkmuskeln. Tänk att jag hela tiden lär mig något nytt om min kropp. Ska tillbaka till akupunktören på fredag, då får jag kanske några nålar.

Vad sjutton...

Fredagstankar


Känns som jag håller på att drabbas av en ny utmattningsdepression. Jag känner så väl igen kroppens varningssignaler som har pågått en tid. Jag vet bara inte hur jag ska häjda det som sker. Tycker jag är bra på att slappa, men antagligen går hjärnan ändå på högvarv, eller rättare sagt, jag märker att den gör det. För att inte tala om muskelspänningarna. Klarar ju inte ens att bära en matkasse på 5 kg utan att armarna värker.

Ska försöka fokusera under helgen...

2 fröknar

Jag har skrivit om den tidigare men det tål att upprepas. Det finns en underbar inredningsbutik,  2 fröknar, i närheten där jag bor. Jag var där idag med ett par vänner och fikade. Det finns otroligt mycket fint att köpa men man ska ju ha användning för det också. Så jag köpte två fina löpare från Axlings. De kommer att passa bra på mitt köksbord istället för tabletter.


 

 


Tankar

Sitter här och funderar vad det är som påverkat mig idag. Var uppe redan vid sju i morse eftersom jag inte kunde sova längre. Har varit ofokuserad hela dagen och kännt ångest, men jag vet inte varför. I huvudet far tankarna fram och tillbaka, saker som måste göras och saker som jag vill göra. Vårvädret gör att jag vill grejja i växthuset, men där behöver det röjas först. Där har det blivit en mellanstation innan tippen...

Jag skulle vilja ha ett hembiträde som tog hand om alla hushållssysslor, så kunde jag göra alla de där roliga sakerna istället. Idag har jag fått varva städning med akvarellmålning. Inte konstigt att man blir splittrad av så vitt skilda sysslor.

Snart är det dax för yoga. Kanske känns allt bättre sen.

Haralds status

Harald är en gudomlig ponny. Trots sina snart 21 år har han livsgnistan kvar. Han repar sig fint och i morgon kommer hovslagaren och tittar till hans ömma fötter. Veterinären har varit hos honom för vaccination mot influensa. Nu gäller det bara att få till en bra försäkring igen. Det är verkligen tur att dottern har inkomst som täcker alla dessa utgifter...

Harald är tillbaka

Falska människor är bland det värsta jag vet. Speciellt när det är djur inblandade. Råkade ut för detta igår och känner hur det gnager i mig. Försöker att skaka av mig känslan men det är svårt. Vi åkte i alla fall och hämtade tillbaka vår ponny...men ack som han såg ut...Denna bild är sedan i fjol ♥ Hoppas han snart ser lika fin ut.

C-vitamin

Citronen är klar. Den var himla rolig att måla. Ska nog
göra några till i samma tema.

Fem pärlor

Fem pärlor till jungfruns krona är en triologi.
Julen 2009 gav jag första boken till min mormor i julklapp.
Hon tyckte väldigt bra om den, så jag fortsatte att köpa de andra också.

Nu har turen kommit till mig att få sjunka in i denna historia
skriven av Uddevalla-författaren
Maria Gustavsdotter

Dottern - den första pärlan är en roman om kvinnors liv och möjligheter eller brist på möjligheter att råda över sina egna liv. Det är en omskakande och fängslande historia om att växa till kvinna under stränga förhållanden, om att vara utlämnad åt andras beslut och om att efter bästa förmåga värja sig mot ränker och intriger.


Hustrun
- Här får man fortsätta följa Gertrauds liv i Kalmar och i nu också i Lübeck.Änkan - Tredje och sista delen i den kritikerrosade trilogin om Gertraud som levde i Kalmar på 1500-talet, då man fortfarande trodde att jorden var platt.Dåligt och bra

Jag brukar inte lägga undan böcker utan att ha läst klart dem, men den här gången var jag tvungen. Boken jag pratar om är en hyllad bok, så jag trodde ju att den skulle vara bra. Men som sagt, den föll mig inte i smaken. Så jag dissar Hundraåringen...
En annan bok som jag däremot kan rekommendera är Hjärnkoll på maten. Läste även den
första boken, Hjärnkoll på viket, som också är en höjdare. Om man gillar det här med mat såklart. Båda böckerna är väldigt tänkvärda och jag blir rädd för vart matkulturen är på väg.
Bildkälla: bokus.se


RSS 2.0