Tisdag

Har äntligen varit hos läkaren för min onda nacke och bröstrygg. Dessvärre var det som jag befarade. Min 4 år gamla uttmattningsdepression har gjort sig påmind igen. Alltså kunde läkaren inte bara plåstra om mig och sen skulle det bli bra. Nä, det blir att stanna upp och ta sig en funderar på vad som driver mig till detta. Läkaren gav mig en frågeställning som jag skulle fundera på tills nästa besök om tre veckor. Dessvärre har jag redan glömt hur den löd. Det är lätt att göra sig själv till ett offer i detta läget och bara ge upp, men jag får försöka att hitta något som lockar mig att inte falla dit. Tråkigt att behöva skriva om ledsamheter i bloggen, men har inte så många andra som orkar lyssna... Att skriva, om så bara för min egen del, är ganska befriande.


Havet

Jag längtar till havet. Det är så rogivande att ligga
på klipporna och höra vågskvalp och måsskrik.
Hoppas kunna ta en tur till favoritstället,
kanske idag, kanske i morgon...

MidsommarLiten annorlunda midsommar blev det i år. Ingen sill och potatis, midsommardans
eller lekar. Dock blev det väldigt mycket lugn och ro.

Söndag

En söndag, som många andra söndagar.
Regnet slår mot fönstret.
Ingen vill vara ute.
Inte ens hundarna.

Jag ligger i sängen.
Läser en stund.
Slumrar en stund.
Äter lite mat.

Tänder ljus.
Kurar i soffan.
Teven är på.
En film visas.

Återvänder till sängen.
Njuter.

Valpfoto igen


Har varit hos Kennel Pappas idag och fotat valparna.
De växer och är nu 6 veckor gamla.

Podengo Portugues heter denna underbara ras. Det är en liten men
robust hund som alltid är glad. Den tycker mycket om att vara tillsammans
med sin familj, både hundar och människor. Kryper gärna ner under täcket ;o)


Två tavlor i en
Köpte en rolig ram för ett tag sen. Idag har jag målat två gotlandsmotiv,
som jag satte i ramen. Genom att snurra på ramen får man se den ena bilden,
sen kan man snurra tillbaka för att byta motiv igen.

Tänkvärt


"Visste Du att den som framstår som mycket stark, ofta är den som är känsligast? Visste Du att den som lägger all sin tid på att ta hand om andra, kan vara den som behöver pysslas om? Visste Du att de tre saker som är bland de svåraste att säga är: jag älskar dig / förlåt / hjälp mig...."

Blomstertider

 

 

 

Lupiner är så vackert!


Wabi sabi

När min kropp bråkar med mig och jag känner mig låg söker jag ofta efter någon form av harmoni och balans. Jag letar i mitt inre efter svaren på obalansen. Ibland finner jag en förklaring redan där, ibland letar jag bland min litteratur men ibland finner jag nya böcker som verkar intressanta. Wabi sabi - tidlös visdom av Agneta Nyholm Winqvist tilltalade mig på bokus.com och idag fick jag den i min brevlåda.

"Wabi kan översättas med "fattigdom" och tolkas som oberoende av det materiella. En wabi person är enkel, anspråklös, ödmjuk och uppskattande. Det är en person som nöjer sig med lite och inte behöver mycket för att bli nöjd. Sabi kan översättas med "tidens blomstring", och i det uttrycket vilar insikten om att allt åldras. Sabi representerar tidens gång och det ligger en ton av längtan i ordet men också en strof av vemod över att inget är beständigt. Släpp jakten på lycka och skapa i stället en varsam förnöjsamhet över livet så mår du mycket bättre."

Källa: bokus.com


Vidare läser jag:

"Vi lever i en tid då vår livsstil har gjort oss sjuka och deprimerade. Och det är därför wabi sabi kommer så rätt i vår tid. Vishet är ett ledord inom wabi sabi. Vila, eftertanke och närvaro är andra nyckelord (mindfulness kallas det med ett modernt begrepp). Inget är alltså nytt under solen och här får läsaren stifta bekantskap med den 5000-åriga läran som ligger till grund för många av de tanker och idéer som är högst aktuella i dag."

Källa: bokus.com

Vilsen i själen ser jag fram emot att ta del av bokens innehåll. Wabi sabi är en lära som inte gör något väsen av sig men som kan gör skillnad i livet när man väl har den i sig.

Signaler

 

 

kroppen talar till mig

signalerna är starka

jag har lärt mig att tolka dem

men vet inte hur jag ska svara

 


Strålande väder

Jag skulle verkligen inte ha nåt emot dagens strålande väder x 365. Jag mår så mycket bättre när solen skiner och temperaturen ligger runt 20-22 grader. Har redan satt en deg och nu jäser frallorna på plåtarna. Tvättmaskin och diskmaskin är i full gång och snart ska jag gå ut och lapa sol.
Besök i växthuset

Tog en sväng i växthuset i eftermiddags och upptäckte att vinrankan hade haft besök. Det var någon som mumsat på både druvor och blad. Hittade tre feta, gröna larver som jag genast kastade ut. Sen försökte jag ta bort alla små, små vita "ägg" som satt på blad och själkar. Hoppas, hoppas att detta hjälper.


RSS 2.0