Semesteräventyr

Har varit på utflykt hela dagen. Startade i Bohuslän och fortsatte in i Dalsland via små, grusiga vägar. Många intryck och mycket inspiration har det blivit. Ateljéer, gallerier, trädgårdar och hantverk i en härlig blandning. Kameran var med, men jag väljer ikväll att bara visa ett par bilder från Örtagården i Dals Rostock.


Ar

 

 

 

Två väldigt olika bilder från samma plats, Ar, på norra Gotland.


KompisarVåra två hundar är väldigt olika. Inte bara utseendemässigt, utan
även personligheten. Douglas är en lugn, mysig hund som älskar
att bli klappad och ligga i soffan och gosa.

Långpromenader kan gå ann men helst vill
han ströva fritt på tomten.

Min dag består av;


  • sommarregn
  • nygräddad äppelpaj
  • skönlitteratur


Hemligheten


Hemligheten av Philippe Grimbert är en berättelse om
hans egen uppväxt i efterkrigstidens Paris.
Den handlar om föräldrarnas besatthet av den
vackra kroppen, av sport, av perfektion.
En tunn liten bok, men ack så fin och välskriven.

Att finna inre ro

Har äntligen hittat ett smycke som jag
vill bära jämnt.

Min Buddha som ska påminner mig om att stänga mina ögon
för att finna inre ro, lugn och lycka – den ska ge mig styrka, harmoni och balans.

Semester, dag 3


Efter en härlig dag i Skärhamn och på Akvarellmuseet var det skönt att komma hem
och njuta av de goda bären jag fick av min vän samt ett skönt fotbad.
Semesterkänslan

Semesterkänslan börjar infinna sig. Igår åkte jag, man och dotter till Smögen. Det hör liksom till att besöka kustsamhällena minst en gång per sommar. Så klart avnjöt vi en härlig lunch bestående av skaldjurssmörgåsar i olika utformanden. Vi tog en sväng på bryggan och tittade lite i butikerna, som dock inte har så mycket som faller mig i smaken. Många fina båtar låg tät ihop, den ena större än den andra. Men det finaste med Smögen är nog utsikten över hav, kobbar och horisont. Jag blir helt betagen av detta.

Idag ska jag åka till Skärhamn med en god vän. Vi ska besöka Akvarellmuseet. Det är stor skam att behöva säga det, men jga har aldrig varit där. Så det ska bli väldigt spännande dag idag.

Semester dag 1

Första semesterdagen har avlöpt bra. Åkte en tur ut på Orust och besökte bland annat Ellös. Där blev det en fikapaus med bakelse och kaffe. Passade på att köpa med mig en brödkaka som såg supergod ut. Det blir gott till kvällsmackan.

Varför så bråttom

Igår var det sista arbetsdagen innan semestern. Hade en väldigt behaglig känsla i kroppen hela dagen. Kvällen var avslappnad och fin med lite god mat och vin. Sovit gott i natt, för en gångs skull. Vaknade visserligen vid 7 i morse, men vad gjorde väl det. Medan kaffet rann genom bryggaren tog jag med mig hundarna för att hämta morgontidningen i brevlådan. De uträttade sina behov, medan jag otåligt stod och väntade, när tanken slog mig - varför är jag otålig? Vad har jag så bråttom för? Jag har hela dagen på mig att vänta på mina hundar.Dagens fotojobb

Har varit hos Meatloafs Kennel
och fotat valpar idag.Meatloafs Dirty Harry


Meatloafs Dizzy LadyMeatloafs Dancing Queen

Hållö
Längtan och förväntan

Tänk vad man längtar efter semester redan i maj och snart är det dax. Bara en veckas arbete kvar. Det värsta är ju att man har så stora förväntningar. Det ska bli bra väder, man ska hinna åka och hälsa på vänner, man ska fixa på huset...ja, listan kan göras lång. Förra sommaren var vi på Gotland, men i år ska vi prova ett annat resmål, men det kommer jag att berätta mer om vid ett senare tillfälle. Nu ska jag njuta va helgen i första hand och försöka ta hand om mig själv.RSS 2.0