Nebulosor

Det har varit lite att stå i med företaget, men idag har jag tagit
fram min akvarellåda och påbörjat en målning.

Det är så härligt att se hur färgen reagerar med vatten
och det blir fina nebulosor ;o)
Webb...

Nu är företagets webbsida klar

Mia Bild & Design

Har även gjort min logga
Allt känns riktigt bra!

Stolt

När jag var liten var min dröm att få bli konstnär när jag blev stor. Jag började på målarkurs redan som 12-åring och fortsatte med det under många år. På gymnasiet gick jag Bildlinjen, 25 mil hemifrån, eftersom det inte fanns någon estetisk utbildning på min ort. Jag ville fortsätta till Bildlärarutbildningen i Stockholm, men hemlängtan till västkusten var för stark. Sen blev det många år där måleriet fick stå tillbaka och bara blev av vid enstaka tillfällen. Under tiden växte en tanke fram om att illustrera barnböcker.

Då vårt fjärde barn var 1 år kände jag att det var dags att utveckla mitt konstnärsskap, vilket blev en studieperiod på 7 år och avslutades med en utbildning i Grafisk formgivning på Forsberg skola i Stockholm. Under dessa 7 år kände jag vid flera tillfällen att jag ville starta något eget och jobba med det som jag verkligen brinner för - färg och form. Men det var alltid något som gjorde att jag inte vågade ta steget.

Idag, efter alla dessa år, har jag äntligen vågat. Nu är jag egen företagare på riktigt ;o) Det känns så skönt att jag verkligen har kommit över tröskeln och ser med spänning fram emot att få jobba med bilder och design.

// Mia //

Att föra bok

Har beställt Att föra bok från Bokföringsnämnden.
Det är en del att hålla koll på om man ska ha eget
företag. Så det är bara att läsa in sig på vad som gäller.

 Softardag

Söndagar försöker jag bara softa och ta det väldigt lugnt. Efter en långfrukost skrotar jag omkring i myskläder och gör så gott som ingenting. Lagar en tidig middag, så jag kan äta ett par timmar innan jag åker iväg på yoga. Efter 1½ tim med yoga och djupavslappning åker jag hem och parkerar mig i soffan med te och smörgås och tittar på favoritprogrammet Solsidan. Världens bästa söndag!


Annan framtid

Fick träffa en läkare igår, dock inte min ordinarie, som skrev ut en dos antiinflammatoriska tabletter samt en starkare värktablett att ta vid behov. Visst är det skönt att bli av med värken, men samtidigt skulle jag vilja få någon annan behandling så att värken håller sig borta en längre tid. Känns väldigt tråkigt om jag ska behöva stoppa i mig flera tabletter varje dag för att kunna fungera som människa.

Denna veckan har jag ju varit hemma från jobbet och vilat, något som verkligen min kropp upplever positivt. Det här med att arbeta i kök är väl ingen framtid för mig. Så det är kanske dax att sätta starta-eget-tankarna i bruk.


Inte okej längre
Är hemma från jobbet några dagar för att kurera min värk.
Svårt att tro att det kommer att hjälpa så värst mycket, men det
känns i alla fall bättre i kroppen när jag kan vila och ta det lugnt.

Har försökt få en tid hos min läkare men det är inte så lätt.
Hoppas på turen i morgon när jag ska ringa till vårdcentralen igen.
Jag accepterar inte denna värk längre. Nu vill jag ha reda på vad det är
och vad det finns för behandling.

Nu skiner i alla fall solen här på västkusten!Utlottning

 

Var med på utlottningen hos
rummet för välbefinnande

Produkter sponsrade av Rost Interiör

 


Bra verktyg

Under 6 månader och 12 träffar har jag nu avslutat min KBT-behandling. Innan jag började visste jag redan att jag behövde ändra mitt beteendemönster, men hade svårt att få till det i praktiken. Nu har jag fått hjälp med detta och lärt mig hur jag ska använda några verktyg då jag känner att jag faller in i de mönster som gör att jag mår dåligt. Flummigt...nej, faktiskt inte. Allt handlar egentligen om att stanna upp och känna efter hur man mår, reagerar och agerar... Nu ska jag gå vidare med mindfulness, något jag tror är superbra.www.bokus.comRSS 2.0