Bryt ihop & gå vidare

Ja, så heter showen jag köpt biljetter till. Det är en inspirationsshow som utmanar publikens tankar kring vad som är möjligt och vad som väcker lusten att finna sin egen väg.

Det känns verkligen som att showen ligger rätt i tiden för mig. Jag vill finna en förändring när det gäller min arbetssituation, eftersom min kropp inte klarar det tunga kockjobbet.AnsiktsmaskJag har tänkt på det här med hur jag är som person vid olika situationer. Hemma är jag ju på ett sätt, medan jag på jobbet är en annan. Där kliver jag i rollen som trevlig kollega och glad kock, medan jag inombords fortfarande är den trötta, orkeslösa och deprimerande personen som jag uppfattar mig själv att jag är när jag är hemma. Så det är inte bara smink och hårfix som ska till innan jag lämnar hemmet. Det gäller att ta på kostymen och inte glömma manus...

Skördetider
Dagens skörd. Smakar underbart.

KonstkortFörhandstitt på kommande konstkort...

18 augusti


Har varit och besökt Kennel Pappas idag.
Det är alltid lika trevligt att komma dit.
Dessutom är det så roligt att fota alla hundarna ;o)
Snurrig

Visst känner man sig snurrig när man kommer tillbaka till jobbet efter semestern? Alla rutiner är som borta och man startar om från noll igen. Det enda som tyvärr finns kvar och som åter blossar upp är min värk. Har varit hos läkaren och fått en ny medicin igen som jag hoppas ska lindra smärtan. Utvärdering sker om en vecka.


Plötsligt bara det kom

Semesterdagarna lider mot sitt slut. Hittills har det kännts bra att snart börja jobba igen, men så helt plötsligt kom ångesten över mig. Fick huvudvärk och svårt att andas. Jag tror att jag delvis är rädd för att min värk ska bli värre i och med mina tunga arbetsuppgifter, som jag har kunnat vila ifrån under fem veckor. Känner mig så nedstämnd...


Miljöbilder - Kroatien
Miljöbilder från Pelješachalvön och Dubrovnik.

Ön/staden KorculaFrån Orebic till ön/staden Korcula tar det 15 minuter med båt.
Stadens äldsta del är nog mest känd som Marco Polos födelsestad.Korcula sett från en utsiktsplats belägen högt upp i bergen.

 

 

När vi närmade oss ön/staden så möttes vi av lyxbåtar, som var vanligt förekommande
runt de flesta öar i Adriatiska havet.

 

 

 

Där finns smala gränder och gamla rustika stenhus. Riktigt häftigt!

 

 

 

I den gamla delen av stan var det gott om små butiker, restauranger...

 

 

 

...och gallerier.

 

 

 


Södra Kroatien

Tidig morgon den 25/7 flög jag , min man och vår yngsta dotter till Kroatien. Det var början på ett 10-dagar långt äventyr med upplevelser för alla sinnen. Ett härligt pirr i magen uppstod, då jag och dottern för första gången i våra liv intog en flygstol. Vi hade en lång resdag framför oss. Efter mellanlandning, flygplansbyte och en drygt 3 timmar lång båtfärd var vi framme vid 20-tiden i Orebic i södra Kroatien.
Utsikt från lägenheten vi hyrde.


Utsikt åt andra hållet.


Första morgonen gick vi när till stranden...

för att äta lite frukost...


...och fota miljön vi kommit till.Europa

Har haft tio underbara dagar på en plats i Europa där jag aldrig varit tidigare. För att komma dit fick jag flyga, vilket jag heller inte hade gjort förrut. Så hela resan har varit ett äventyr från tidig morgon den 25 juli till sen kväll igår. Ska redigera alla bilder, för att sedan kunna bjuda er på ett litet smakprov.


RSS 2.0