Söndag

Renoveringen går väldigt sakta framåt. Börjar känna mig lätt
frustrerad nu. Har inte haft en fungerande kök på mer än två veckor.

För att få något annat att tänka på, tog jag en sväng till
Plantagen för att se om det fanns något kul att köpa till växthuset.

De hade fått in massor av spännande sticklingar från ett företag i Holland
patioplant och jag köpte en oliv och en fikon.Ska bli väldigt spännande och se hur dessa växer upp
till stora underbara träd ;o)

***

Tog en promenad på e.m. med kameran och hundarna.
Gick förbi grannens fina trädgård. Kunde inte låta bli att fota de vackra
vallmoknopparna.Ha en skön vecka!

/Mia/


Renovering i ord

Renoveringen fortgår, dock inte i någon snabb takt. Visserligen jobbar jag bara deltid men min man jobbar mer än heltid och det är han som är projektledare för detta hemmaprojekt. Önskar att vi hade ett par snickare som var här på dagarna när vi är på jobbet. Då hade det snart varit klart. Men har man en man som "kan själv" så är det inte så lätt att anlita någon annan. Är dock glad för alla små stunder som hammaren låter. Själv torkar jag byggdamm och planerar för inredningen ;o)

Skön helg!

/Mia/

Renovering i bilder
Här rivs skåp och vägg mot gamla toaletten. Vi ska återställa till vinkelkök som det en gång i tiden varit.Här rivs innetaket i köket. Det var en hel del spån, barr och tidningspapper som använts som isolering. Ganska dammigt var det också...


Byggdam är ett fördärv. Har det i precis hela huset, fast att vi täckte för alla dörröppningar. Det känns extra jobbigt när vi inte har tillgång till egen dusch. Tur man har snälla grannar ;o)
Det nya badrummet har fått väggar och golv klart. På måndag kommer VVS-killen, så kanske får vi dusch och tvättmaskin installerat då. Sen är det bara att lägga fokus på köket ;o)

Ha det gott alla läsare!

/Mia/


Renovering...

Renoveringen är i full gång. Konstaterade dock i början av veckan att det ena drar med sig det andra. Så för att kunna fixa köket behövde vi även riva hallen.

 

Tänk att några små garderober kan rymma så mycket saker. Fördelen är dock att man kan rensa bort saker man inte behöver längre. Det blev en tur till tippen.

 

 

 

Här rivs golvet upp. Därefter grävde vi ur spån så att vi kom ner till marknivå. Nu är det murat en betongplatta där vi ska lägga skiffergolv. Dessutom kommer vi att ta en liten del av hallen för att bygga ett skafferi.

 

Bilderna nedan visar köket före och efter rivningen. Eftersom VVS-killen har mycket att göra på annat håll, får vi dela upp rivningen i etapper för att slippa vara utan vatten alltför länge. Först blir det alltså väggen mot hallen, så att vi kan öppna upp den gamla köksingången igen. Får ett bättre ljusinsläpp på så vis.

 

 

 

 

 

 

Fortsättning följer...

 

Nu över till något roligare - mitt växthus ;o)

Börjar få in lite växtlighet, möbler och annat kul.

 

 

 

 

 

Dax att återgå i arbete...

Familjemiddag

Första dagarna i maj har passerat. Nu börjar det hända saker i naturen, liksom i mitt växthus. Har ställt in en gammal kökssoffa och ett slagbord. Dessutom har jag planterat mina kryddor och tomater. Lägger för säkerhets skull fiberduk över dem nattetid.

Hade en härlig familjemiddag i lördags, där de två äldsta "barnen" hade sina respektive med sig. Det var såååå roligt... Hoppas vi kan ordna till det vid fler tillfällen. Kände att det var bra för mig psykiskt att få samla alla en stund.

Nästa vecka har jag och maken semester. Då ska vi riva ut köket samt göra klart det nya badrummet. Ojoj, undra hur detta ska gå...

Ha en skön start på veckan ♥

~ Mia ~


RSS 2.0