Bara vanligt vatten

Jag har läst alla böcker som Kajsa Ingemarsson har skrivit. Och igår läste jag ut Bara vanligt vatten som är hennes senaste. Det är en skön bok som innehåller flera bra poäng. Jag kunde verkligen identifiera mig med huvudpersonen Stella Friberg. Inte för att jag är författare och har gott om pengar, utan att vi båda befinner oss mitt uppe i en omfattande renovering ;o) Dessutom gör ju Stella en del omvärderingar i sitt liv, vilket jag också håller på med.

Kort sagt, en bra, rolig och varm roman. Läs de!Slutet gott...

Min dator har varit lite krånglig under några veckors tid. Skärmen har slocknat under ett par sekunder och sedan har en felmeddelanderuta visats. Jag har uppdaterat grafikkortet med det har inte hjälpt. Så i förrgår blev det ett rutmönster över hela skärmen och jag kände att måttet var rågat.

Så idag åkte jag och maken och inhandlade en ny, satationär dator. När så denna var installerad skulle jag starta den gamla hårddisken för att kunna föra över alla filer till den nya. Men då hörde jag ett konstigt ljud och det börjar ryka... Så få jag se att det brinner inne i datorn. Slår snabbt av strömbrytaren och drar ur alla kontakter och datorn bars ut av maken. Hoppas verkligen att det går att rädda något av hårddisken :( Jag gjorde en backup för ca 2 veckor sen men, men...

Trots detta inferno känns det rätt bra nu. Ny dator, gott vin och semester ;o)


Yerba...

Denna sista arbetsveckan innan semestern har varit intensiv, men idag unnade jag mig en stund på massage-bänken. Där fick jag lyssna till en skön avslappnings-cd som var inhandlad på Yerba. Så när min rygg och nacke fått sig en omgång styrde jag stegen till kulturbokhandeln Yerba. Då cdn jag var ute efter inte fanns inne frågande butiksinnehavaren Berry om jag ville lyssna på en annan cd. Under tid pratade vi om livet och han rekommenderade en bok till mig. Nu är det så att denna underbara bokhandel har även café och är specialister på te. Berry ville att jag skulle provsmaka ett svart te som var rogivande. Efter en timma på denna trevliga plats for jag hem med boken Bli medveten : livets risker och möjligheter av Anthony de Mello, två sorters te, ett designat teglas och ett tesugrör...och ett löfte om att Berry skulle skicka mig ett sms när cd kommit in igen ;o)
Nästa vecka ska vi änga helt och hållet åt köket. När vi påbörjade ROT-renoveringen sa jag lite skämtsamt att köket inte skulle bli klart förrän till hösten. Dessvärre börjar jag tro på detta "skämt". Så nu blir det hårdkörning. Så här ser det ut nu...

Carlos Ruiz Zafón

Ängelns lek av Carlos Ruiz Zafón

"David Martín är en ung författare på väg att nå framgång. En dag träder en man som påstår sig vara förläggare fram och ger honom ett märkligt erbjudande som han inte kan motstå."

Då jag nyss läst Vindens skugga av samma författare, så kändes det naturligt att läsa hans nästa bok, men när jag läste på bokens baksida tyckte jag inte att det lät som någon spännande och bra bok. Jag gav den dock en chans, vilket jag inte ångrar. Tror nästan att jag tycker bättre om Ängelns lek än Vindens skugga.

Jag kom snabbt in i bokens handling och har nu levt vid sidan om den under några veckor. Det är en, från början, enkel historia, men snart inser man att det handlar om en mer invecklad och spännande sådan. Jag har njutit av alla 587 sidors läsning, men idag tog den slut.

Dax att finna en ny bok att fy in i...

Kloka ord

Varför kommer alltid de där kloka orden till mig när jag inte är beredd? Som när jag avslappnad ligger i solen och hör vinden i trädens toppar eller när jag har gått och lagt mig och precis är på väg att somna in. Jag vet ju att jag ska ha papper och penna på sängbordet, men ändå har jag inte det. Måste verkligen bli bättre på det, så jag kan skriva ner alla kloka tankar. De är ju så lätt att glömma dem annars.


RSS 2.0