Lotorpsmetoden

Idag var jag med om något spännande. Hade bokat tid hos min massör för lite andningsterapi. Det var första gången jag var på denna typ av behandling så jag var lite nervös. Vad skulle hon göra med mig? Hon hade sagt att det kunde göra ont. Undra hur ont?

Ont gjorde det stundvis, men jag hoppas ju att denna metod ska hjälpa mig på sikt. I samband med stress töms inte mina lungor på "gammal" luft, vilket medför att luften i lungorna blir syrefattig som i sin tur leder till stela och orörliga andningsmuskler, vilket leder till diverse problem i min kropp.

Så därför har jag nu påbörjat en behandling som bygger på svensk klassisk massage och inriktar sig på  andningsmuskulaturen - Lotorpsmetoden.

Fortsättning följer...

// Mia

Dagen efter

Tog mig ut med kameran en stund idag. Ville föreviga den stora
snöstormen som dragit fram det senaste dygnet.

Vinden skapade stora drivor som var riktigt svåra att ta
sig igenom till och med för en traktor.

Nu är vägen körbar, så vi borde komma till jobbet i morgon ;o)

Hur ser det ut på andra platser i landet?
Ut och fota ♥

/Mia/


Citat


När vi är fyllda av ångest tror vi att hela världen
iakttar oss, men i verkligheten är det mycket få
personer som verkligen lägger märke till oss.


Citat av Lucinda Bassett

Behov

 

Behöver lite vitaminer tror jag!

Sen behöver jag någon som kan ta hand om

min "ryggsäck" som är väldigt tung och klämmer på

min lungor så jag har svårt att andas.

♥ ♥ ♥


Tre år har gått

I februari för tre år sedan drabbades jag av utmattningsdepression. Det tog mig två veckor att fatta och acceptera att jag hade "gått i väggen", något som bara svaga människor gör. Så tyckte jag då och jag minns att jag kände stor skam över min egen svaghet. Under dessa tre åren har jag lärt mig massor om människans beteende, kroppens reaktioner och att det finns många faktorer som påverkar våra liv och vårt handlande. Idag är jag glad att min kropp reagerade som den gjorde, för det liv jag levde då hade tagit död på mig förr eller senare. Min återhämtning tar tid och den får ta tid. Jag lär mig något nytt varje dag, om min själv och min kropp, men också om människan som individ i allmänhet. Det är aldrig försent att lära om och skapa det liv man själv vill leva för att hitta balansen. Önskar alla en underbar helg!

// Mia ♥

Sköna lördag

 

Idag skiner solen och ljuset som reflekteras i snön blir väldigt intensivt.
Ska försöka städa inomhus på förmiddagen och sedan ta en lång härlig promenad ;o)

Ha en skön helg!


Tragedi

Ännu en gång har vår ridklubb drabbats av tråkigheter. Dagarna före jul fick en häst avlivas på grund av hjärnblödning och igår kväll rasade delar av taket in i ridhuset. Då det pågick ridlektion blev situationen fruktansvärd. En häst fick så svåra skador att han fick avlivas på plats. Två barn fick lindriga skador och alla som befanns sig där blev naturligtvis svårt chockade. Hoppas nu kommunen skjuter till pengar så att ett nytt ridhus kan byggas upp. Det är verkligen tråkigt om verksamheten inte kan fortsätta som vanligt. Tänker på alla inblandade men främst på Kent och Birgitta som driver ridskolan.

Med tanke på upphovsrätten hänvisar jag till Bohusläningens hemsida för att ta del av bilder

http://bohuslaningen.se/nyheter/uddevalla/1.721913--vi-hade-anglavakt// Mia

Vårtankar

 

Jag trivs riktigt bra med snön och kylan. Fast de dagarna när man känner hur gott solen värmer i ansiktet och fåglarna sjunger lite extra högt, då längtar jag till våren. Men tänk så härligt, att man kan få känna den längtan många gånger till innan våren är här på riktigt ;o)RSS 2.0