Tankar

Jag vet inte hur det har blivit.
Min energi tryter.
Längtar mest till kvällen då jag kan bädda ner mig i sängen.

Kan det vara så att jag är ovan att jobba?
Veckan som gått var ju riktigt krävande.
Fast det beror inte enbart på jobbet.

Tonåringarna har behövt sina föräldrar mer än vanligt.
Både dag- och nattetid.
Hoppas det blir en lugnare vecka.


♥ ♥ ♥

Äntligen

Äntligen är det fredag. Jag har haft en tuff vecka och ser verkligen fram emot en helg i lugnets tecken. Gärna med inslag av en del fotografering. Ser alla vackra färger naturen har nu, men har inte haft ork att dokumentera.

Ha en bra dag!

LjuslyktorTog en liten tur i eftermiddags till en ganska nyöppnad inredningsbutik - 2 fröknar - 5 km från mitt hem. Mycket vackra och fina saker där. Köpte med oss två glaslyktor med smidesupphängare till samt några dekorationspumpor. Måste ju ha lite mer mysbelysning nu när höstmörkret faller på.

Mysig afton på er!


Vila & slappa

Första veckan avklarad på nya jobbet och jag känner mig helt slutkörd. Det känns i hela kroppen att vilande muskler har fått arbeta igen. Samtidigt är det en skön känsla att veta att man är ledig i två dagar och inte har något direkt inplanerat. Det ska bli en lugn och slapp helg. Solen lyser idag, så man får passa på att vara ute lite extra och suga åt sig D-vitaminerna som man ska leva på under vintern.

Ha dé gott allihop!

Tidningar

När jag åker hem från jobbet idag ska jag stanna till vid affären och köpa en av mina favorittidningar - Vakre hjem & interior. En tjock och vacker tidning med härliga bilder ;o) En annan favorit jag har är Hem & Antikt liksom Drömhem & Trädgård. Vad finns det mer för härliga inredningstidningar? Dela gärna med dig av just dina favoriter ;o)

Ha en trevlig torsdag!


BakgrundsljudJag har köpt en radio - till hundarna. Jag vet inte hur det är med era hundar men jag har märkt att mina kopplar av bättre om det är lite ljud i bakgrunden. Så när jag åker till jobbet om en timma, sätter jag på en pratkanal åt dem ;o)

Ha en bra dag!


Första dagen
Första dagen på nya jobbet gick riktigt bra. Naturligtvis sov jag sämre än vanligt i natt, men jag har ju möjligheten att vila en stund när jag kommer hem. Och det gjorde jag så klart ;o)

Så nu sitter jag här med lite kaffe och paj, sedan gårdagens bak, och mår finfint.

Ha en skön måndagskväll!


Fototriss: Underifrån

Veckan Fototriss har temat Underifrån.
Jag tog med mig kameran in på grabbens rum och
hittade några sköna prylar att fota.

         


Ha en skön fotovecka!NysilverIdag har min granne Antik & Prylboden haft 50% på allt. Gissa vem som var där strax efter öppningsdax ;o) Visst finns det många saker och möbler man vill ha, men man får tänka efter en extra gång innan man handlar. Annars hade vi nog haft överfullt med antika saker hemma. Inget fel i det, men man måste ju få plats själv också ;o) Idag blev det i allafall en liten sak i nysilver för 20 :-, som jag ska ha som ljushållare tror jag. Den broderade linnehandduken har jag köpt på samma ställe vid ett annat tillfälle.

Skön lördagskväll på er!


DoftMed doft av kaprifol


Höstfärg
Det är svårt att låta bli att fota dessa härliga höstfärger som börjar synas ute nu.Höstfärg
Kanske inte så vacker, men ändå...Jobbet
Har precis fått reda på att jag fått jobbet ;o)

Känns overkligt och jättekul!Väderbiten
Sliten, väderbiten, faluröd lada

Liten krabat
En liten krabat som kämpar uppför grenen. Ja, det är så det känns denna måndagsmorgon. Gråvädret hänger över huvudet och ögonlocken kämpar för att inte falla ner. Lite sol hade varit skönt. Kanske en påtår kan lätta upp stämningen ;o)

Fototriss: Trekantigt

Veckans tema i Fototriss är Trekantigt.
Jag tog med mig kameran och gick en sväng i omnejden.
Hittade en och annan trekant bland diverse järnskrot.


         


Skön söndag på er!Skön lördag

Gårdagens intervju avlöpte bra och jag gick därifrån med en positiv känsla. Nu ligger bollen i deras händer och jag skall få besked under nästa vecka. För att göra väntan lite kortare och behagligare gäller det att hålla sig sysselsatt. Så alldeles strax åker vi in till centrum och går på second hand. Skall titta efter en vit stol och en pigtittare till yngsta dottern.

Ha en skön lördag!

Jobb

Det är några som undrar vad det är för jobb jag har sökt.

Jag kan avslöja att det handlar om ett hälsofrämjande arbete. Det innefattar att laga hälsosam mat till förskolebarn, där matens betydelse har fokus på hälsan och miljön.

I min bakgrund finns det två olika branscher som jag flexar mellan. I 15 år jobbade jag på en liten restaurang/kafé där vi arbetade med närodlade och ekologiska råvaror samt bakade eget bröd, bullar och kakor. Intressant, spännande och roligt.

Den andra branschen jag är intresserad av är kultur och media, så som grafisk formgivning. Tycker mycket om att utforma webbsidor, annonser och trycksaker. Foto och måleri är ett stort fritidsintresse.

Då jobbet jag sökt är på halvtid, har jag framtida planer på att kunna kombinera dessa två branscher.

Ha en skön fredag!

Så vackert

Jag kom precis in efter att ha varit ute med hundarna. Bortanför vår gamla fruktträdgård ligger ett gärde omgiven av berg och skog och där, 30 meter från mig, står en älgkalv och äter löv. Jag står där en stund och njuter av den fina natur vi har. Efter några mintuer lägger sin kalven ner och jag smyger därifrån. Så vackert att det värmer i hjärtat!

Mening med allt


Ja, i eftermiddag gäller det. Då ska man ta fram sina positiva sidor och var fokuserad. Fast jag tar det nog som det kommer. Ingen idé att göra sig till, utan bara vara sig själv. Blir de intresserade av mig och min kunskap och tycker att jag passar för jobbet, så är det meningen att jag ska få tjänsten. Annars ser jag det som så, att min framtid ligger någon annanstans ;o)

Fast man blir ju lite nojig ;o) Det är ju inte var dag man är på intervju. Kanske skulle man köra lite affirmation under dagen, liksom för att peppa sig själv. Eller så tar jag tag i möbelmålningen som väntar, för att fokusera på något annat... Ja, dagen har ju precis börjat, så jag tror jag startar med lite påtår i alla fall.

Intervju

Jag har blivit kallad till anställningsintervju i morgon eftermiddag. Önska mig...

LYCKA TILL!
Alfons
Alfons bryr sig inte så mycket om äpplena. Han vill hellre käka gräs ;o)
DouglasDouglas gillar också äpple!Gamla äppelträd

Tog med mig kameran och gick bort i gamla fruktträdgården. Fjolårets stormar har knäckt halva trädet men äpplen blir det ändå. I ett annat träd har björken slagit sig till ro(t). Undra om det är ömsesidigt?


Idag kanske det blir äppelpaj ;o)

Strömlös

Tänk vad hjälplös man känner sig när strömmen försvinner i huset. Har precis varit utan den i 2½ timma. Vet inte riktigt vad man ska ta sig till, men till slut la jag mig på sängen och läste. Det var mysigt, men jag fick ta på mig en filt för det kylde allt av. Kanske ska jag tända en brasa?!

Så nu har huset vaknat upp igen. Datorer, tvättmaskinen, spisen, diskmaskinen....ja, det mesta är igång igen ;o)

Nackdelen med att bo på landet - man är aldrig förberedd när strömmen försvinner!

Bara ord


September

Vacker, trollsk och fridfull
färgsprakande, frisk och väldoftande

lugn, hamonisk och fruktsam.


Carpe Diem


RSS 2.0