Tures borg

I tisdags var jag på visit i Tures borg. Min dotter skulle fota Calle och Marie för ett projekt och då passade miljön vid borgen bra. Om borgen kan man höra många historier. Tydligen hade Ture Malmgren blivit inspirerad av alla de fina borgarna som han sett utmed floden Rehn i Tyskland. Tures borg byggdes i medeltida stil mellan åren 1899-1912, men han fru Hilma tyckte aldrig om den. Så efter Tures död 1922 fick bogen förfalla och hösten 1950 härjade där en brand som gjorde slut på det mesta. Idag ser man ruinen med ett torn och "fängelsehålor". När man går uppför berget mot borgen, slås man av tanken hur fick de upp alla stenblock...förmodligen med hästkraft kom Marie och jag fram till ;o)

Tack Calle & Marie!Fototriss: Smaken sött

Veckans tema på Fototriss är Smaken sött.

Jag kan inte motstå att visa er min favorittårta ;o)

         


Ha en skön söndag!


Busenkelt

Tänkte dela med mig av ett busenkelt recept, som jag nyligen testat på familjen, med gott resultat. Istället för att laga tacos på vanligt sätt med en massa grönsaker som ska skäras, gjorde jag en taco-lasange. Tyvärr har jag ingen bild att visa men jag tror att ni kan föreställa er hur det ser ut ;o)

Till 4 portioner behövs:

500 g köttfärs
6 stora tortillabröd
2 dl krossade tomater
1 dl vatten
4 dl creme fraiche, blanda gärna med paprika/chili-creme fraiche
3 dl riven ost
2 msk olja
1 dl taco kryddmix
lite grönsaker efter eget tycke, ex. majs, paprika, vitlök

Sätt ugnen på 200 grader. Bryn färsen med olja. Tillsätt kryddmix, vatten, grönsaker och krossade tomater och låt sjuda några minuter. Smörja en form och lägga i tortillabröd. Varva med tacofärsen och toppa sista lagret med creme fraiche och ost. Gratinera i ugnen. Servera med en krispig sallad!

Höstrusk del 2
Vill ha sol, värme och energiHöstrusk

         


grå måndag
det blåser och regnar
jag håller min inomhus
framför brasan
tittar ut
det regnar och blåserKrogen
Tidigare inlägg om en lugn helg spricker i och med att vi följer med några vänner ut på krogen ikväll. Närmare bestämt ska vi till Mortens krog och lyssna på denna australienska tjejen, "Kitto". Det ska bli kul att umgås, dansa och släppa tankarna på alla måsten.

Ha en bra kväll!


Lugn helgfredag

god mat o vin

hemmakväll

oplanerad helg

underbart

♥ ♥ ♥


Skogens konung och börjor

Kom precis in efter att ha varit längs bort i vår gamla fruktträdgård. Överraskade visst en älgko med kalv, som gått där och mumsat en stund. Hundarna blev alldeles till sig när de kände lukten. Tänk vilken härlig natur vi har som har skogens konung vid husknuten.

Har anmält mig till en fortsättning på en skrivarkurs som jag gick i våras på distans. Så nu ser jag fram emot att komma igång med mitt skrivande igen. De roligaste övningarna är nog "börjorna". Om det är någon som inte vet vad det innebär kan jag berätta att man helt enkelt ska fortsätta på en påbörjad mening och skriva oavbrutet i 7 min. och man vet aldrig vad det kommer att handla om ;o)

Vill ni prova? Jag skriver en "börja" och ni skriver fortsättningen i max 5 min.

"Hon vände sig om..."

Lycka till!

Fototriss: Energi

Veckans tema i Fototriss är Energi.

I min tolkning vill jag visa något som ger mig energi psykiskt, nämligen
den bohuslänska skärgården med dess himmel och hav.

         


Skön söndag på er!

Att våga

Våga förstå, våga förändra, våga förnya. Detta är några fraser ur boken Nystart i livet av Madeleine Åsbrink. Hon beskriver också de osunda drivkrafter som ligger bakom utbrändhet, ger praktiska övningar för att lära känna sig själv och förslag på hur man ska tänka rätt.

Detta ser jag fram emot att läsa om.

Önskar er en skön fortsättning på helgen! 

Bloggkoll

Nu kan du följa min blogg med

Tankar forts.

För att knyta an till mitt tidigare inlägg Tankar, angående energi eller brist på den, så läste jag i en 6 mån gammal PS! en intervju med Babben Larsson. Hon tar upp det här med att gå in i väggen och att det tog henne 4 år att bli av med tröttheten och nästan 10 år att återställa stresståligheten. Visserligen är detta väldigt individuellt hur man återhämtar sig, men jag har nog en bra bit kvar i alla fall. Det gäller att ha tålamod och skynda långsamt.

Sedan tog hon upp det här med Jantelagen och att hon undviker att bryta mot den än idag - trots allt. Tänk att ett sånt påhitt kan trycka ner människor och få dem att känna sig värdelösa. Jag tror inte att jag är bättre än andra, men jag vet att jag är bra. Bra för mig själv och för min familj.

Funderar vidare...

Matsedel

   Matsedel anno 1940-tal

Av en händelse bläddrade jag i en gammal
kokbok som jag fått av min mormor.

Jag blev lite full i skratt när jag hittade några
sidor om förslag på måltider.

Förstora bilden,
läs och begrunda ;o)

Jag kan säga som så att hos oss
hade det inte varit populärt
att servera dessa förslag -
möjligtvis pytt i panna.

RSS 2.0