Uddevalla-tjejen

430547-46


Hörde för ett par veckor sedan på radion att Uddevalla-tjejen Kim Kärnfalk skrivit en biografi. Jag blev nyfiken på denna bok och har nu kommit halvvägs i den. Hon berättar om sin uppväxt som var allt ifrån enkel och hur hon blev kändis över en natt, med allt vad det innebar.

Boken är lättläst och skriven med ett enkelt språk. Det är något visst att läsa om platser man känner till, så jag tar och kryper upp i soffan en stund och sparar disken till lite senare ;o) Ha en skön dag!

Onsdag morgon


har fodrat djuren
funderar över dagen
som håller på att formas
vad vill jag ha ut av den

hör bryggaren puttra
ska smaka bra med frukost
kanske kan jag
koppla av en stund


vad vill jag ha ut av dagen
har svårt att känna efter
borden och måsten dyker upp
de vill jag i alla fall inteHarald <3

430547-45

Det blir aldrig som man har tänkt sig. När vi äntligen hade bestämt oss för att lämna lilla gubben på foder så funkar det inte som det var tänkt. Fodervärden är en jättego och omtänksam tjej men det är damerna i stallet där han står som är problemet. De anser att vår lilla gubbe är en gangster och stressar deras islänningar, så de vill inte ha honom där. Så nu bär det av 10 mil för att hämta hem honom. Hoppas vi hittar någon annan som vill och kan ta hand om honom - vår lilla gubbe ;o)

Tö...

430547-44


Samma vy som på Långfredagen, fast nu smälter solens strålar snön som föll då. Det droppar från taken och fåglarna har fullt upp. Nu är det vår igen ;o)

Snön...

430547-43


...lyser vit på taken
endast tomten är vaken...

Undra om påskharen ligger och sover?Påsk på er

430547-42


Jag har funderat på en sak. Nu när påsken infaller så tidigt i år så borde vi ju få en längre vår på det viset. Eftersom påsken oftast förknippas med våren, så tänkte jag att vi får ett par veckor till godo liksom. ;o)

I alla fall så önskar jag alla mina läsare en Glad Påsk och ta det lungt med mat, godis och påskbrasan! Men glöm framför allt inte påskpussen!Dreads

430547-41


Idag har jag agerat frisör eller nåt ;o) genom att hjälpa till med inflätning av dreads. Det tog några timmar men jag tror hon blev nöjd.

Skjulet

430547-40


Jag har tidigare visat bilder från den gamla gården jag bor på. Idag tänkte jag visa en bild, som jag påbörjat idag, på det fallfärdiga skjulet, men det blir inget foto utan en tecknad bild. Jag är dålig på att ta mig tid till att teckna och måla, men det ska bli ändring på det. ;o)

Snöstorm

430547-39


När jag vaknade i morse blev jag förvånad. Det var alldeles vitt utanför mitt fönster. Det har fallit flera centimeter snö på den härliga vårsprudlande marken. Ja, det var i allafall två små glada individer som sprang ut i snön ;o)Blomstergadd

430547-38

Ladan

430547-31Morgonbus

430547-37


Lite morgonbus så här på lördagen är härligt tycker Alfons och Douglas. Dock svårt att hinna med i svängarna som fotograf ;o)

Snart dax för Bodybalance, det ska bli skönt. Sedan blir det nog att vara utomhus i vårvädret :o)

Solen lyser

430547-36


Ja, vad ska man säga... Vi har sol här och tankarna kretsar runt våren. Jag hittade denna pelagon bland gamla bilder. Underbart att veta att vi har denna härliga tid framför oss. ;o)

Fundering

430547-27


ingen höna utan tupp

ingen tupp utan höna

när kommer ägget


Hunduppfostran

430547-35


Douglas: "Ajabaja...du får inte röra kvasten sa jag ju!"
Alfons: "Va, får jag inte? Okej då...jag ska lägga av! Lugn å fin bara..."

Ja, tänk om hundarna kunde uppfostra varandra. Som när den lille gör nåt bus, så kunde den äldre säga ifrån ;o) Fast det kanske de gör på sitt sätt, det bara inte hjälper :o)

(Varning! Gräslig bildkvalité)

Dagens syssla


onsdag
en dag i bilen
skjuts slash taxi
skola, gitarrlektion, gym
är trött
innan det ens har börjat

onsdag
hör tystnaden
försvinner bort
några få sekunder
ser klockan
dax att draAprildag

430547-34


En aprildag på Smögen förra året. Ganska folktomt och lugnt. Det måste vara jobbigt för öborna att bli invaderade hela sommaren. Om turisterna ändå kunde visa lite hänsyn och inte skräpa ner så förgjordat. Eller vad tycker du?Måndag...

430547-33


Om söndag är en vilodag, så är måndag definitivt en arbetsdag. Kan inte förstå att det kan bli så mycket disk en söndagskväll. Fast det är klart...med 6-7 personer så plockar det snart till. Bäst att röja innan alla anländer i e.m. igen. Är det någon som vet hur mycket en pesionatvärdinna har i timlön?

Lördags morgon

430547-32


lågan fladdrar till
sprider en varm doft av stearin
kaffet med sin härliga arom
osten så gyllengul
på det mörka brödet
smaken så underbar
när de förenas
regnet smattrar mot taket
vackra toner spelar i bakgrunden
jag är ensam
det är lugnt och stillsamt
det är lördags morgon
jag njuter
Dagens syssla

430547-29


Jag har varit tvungen att äta köpebröd i flera dagar eftersom jag inte har orkat baka själv ;o) Men nu är det gjort... Så nu ska smaka gott med en ostmacka till kaffet. Sen blir det en promenad i solen med vovvarna.

Avkoppling


Det finns en sida här på nätet som jag brukar besöka ibland när jag har en stund över eller om jag bara vill ha lite annat att tänka på. Jag känner han som har gjort dessa små klurigheter - det är min son ;o) Sidan heter Sandstorm och är väl värd ett besök :o)

Visby

430547-26


Visby är en underbar plats. Jag har varit där många gånger och i mars 2005 var det riktig snöstorm. På bilderna syns Ringmuren från olika håll. Jag hittade dessa på datorn när jag kollade runt lite på gamla bilder ;o)

Hästfritt

430547-24


Ja, då var båda hästarna utlämnade på foder. Det kommer att kännas tomt, men samtidigt skönt. Tänk att slippa mocka, bära vatten och hantera dammigt hö ;o) Det bästa av allt är ju att man kan åka och hälsa på dem om man saknar dem för mycket.RSS 2.0