Personlighet

Om ni tröttnar på att vara ute i sol och värme, kan ni ju alltid krypa upp framför datorn och surfa in på Starylons personlighetstest. Det bygger på MBTI och är naturligtvis helt gratis! Klicka på "MyType" här nedan för att gå vidare... ;o)
Lycka till!

Fototriss: Vatten
Veckans Fototriss har temat vatten.
Mitt bidrag kanske inte är det vackraste vatten man kan tänka sig,
men ack så skönt det är när man är färdig ;o)BöckerBöcker är verkligen underbart. Att få försvinna in i en annan värld för en stund och träffa massor med spännande karraktärer och miljöer. Ibland kan man sakna en bok och dess "liv" när man läst sista sidan, men tänk...då har man ju faktiskt möjligheten att läsa den igen ;o)

Mormorsrutor
Då jag själv inte kan virka, är jag så glad att min äldsta son kan. Sammanlagt ska det bli 96 rutor när allt är klart, sen kan det bli vinter och kallt ;o)Minisemester del 4När jag kommer till en stad som jag inte har varit i tidigare tycker jag det är så spännande att titta på dess byggnader. Och när jag då finner små, mysiga gator med låga, gamla hus och dörrar som är inramade av rosenbuskar, ja, då åker kameran fram ;o)

Minisemester del 3

Utmaning

Jag har blivit utmanad av Anna:

Fem saker som finns på din Att-göra-lista idag?
1. Jobba
2. Blogga
3. Koppla av
4. Hundpromenad
5. Läsa

Vad gjorde du för 10 år sedan?
1998 återupptog jag mina studier. Det blev sammanlagt 8 år innan jag var färdig med den fasen.

Vilka platser har du bott på?
Är född och uppvuxen i Uddevalla där jag bor än idag. Bodde även ett par år i Trollhättan som liten och i Nässjö under min gymnasietid.

Fem saker du skulle göra om du var biljonär?
1. Skaffa drömhuset
2. Starta eget
3. Ge barnen
4. Anställa ett hembiträde
5. Resa

Jag bollar utmaningen vidare till följande personer:
1. Lisas torp
2. Mette
3. Cissilina
4. Fint hemma
5. Nina
6. Marie

Gör så här: 1. Beskriv reglerna 2. Svara på alla frågorna 3. Välj ut 6 personer som du vill ska svara och utmana dem i deras bloggar. 4. Be dem läsa din blogg. 5. Låt personen som utmanade dig veta när du svarat på utmaningen.

Lycka till! ;o)

Minisemester del 2

Fototriss: Gammalt

Veckans fototriss har temat gammalt. Det är ett stort och variationsrikt ämne som ligger mig varmt om hjärtat. Idag har jag dock valt att visa tre bilder från gården jag bor på.


       

Utmärkelsen går vidare


Nu har jag funderat klart och utmärkelsen jag fick från Lisas Torp ska jag nu skicka vidare...


Who gets the "Brillante Webblog Award"?
Websites and blogs, which by its currency, the issues of choice and
for their designs are especially noteworthy.
Here are the Award Rules:
1. The winner can take the logo.
2. Place a link to the person that send you the award.
3. Give the Award to at least 7 other Blogs, which by its currency, the issues of choice and for their designs are especially noteworthy.
4. Put a link to these sites on your Blog.
5. Write a comment on their Blogs that they've won an Award.
I will give the award to:
...till följande sju bloggar, med en gemensam motivering; Generositet av fina, inspirerande bilder, enkel och stillren bloggdesign samt flitig uppdatering. Förutom denna motivering har var och en något unikt som jag gillar...
Det är säkert många av er som vet hur svårt det är att välja ut några av alla de favoritbloggar man har. Men bli inte ledsna, ni som inte fått någon utmärkelse idag.
Turen kommer till er också ;o)Minisemester del 1


Vill visa lite bilder från vår minisemester i Skåne.
Börjar med gårdshotellet vi bodde på. Riktigt charmigt och mysigt ställe.
Kan varmt rekommenderas!

För er som vill se mer bilder kommer del 2 att visa Skånes kända pilevallarUtmärkelse
Kom hem från min minisemester igår kväll och ville så klart kolla runt bland mina favoritbloggar, som jag varit utan under några datorfria dygn. Och döm om min förvåning...vad får jag se! En utmärkelse...till min blogg ;o)

Tack så hjärtligt Lisas Torp, vad smickrad jag blir.

Nu har jag i uppgift att dela ut sju utmärkelser i min tur. Så jag får ta mig en funderare och återkomma i detta ämne.Skåne


Nu är jag och maken ifärd med att lämna pensionatet för några dagar och låta ungdomarna klara sig själva. Färden går till Skåne och Idala Gård. Jag läste i min favorittidning Hem & Antikt om detta gårdshotell och blev nyfiken på att titta närmare på det och dess omgivning. Så med kameran i högsta hugg drar vi söderut. Ses om några dagar ;o)Ombyggnad del 2
Ja, då har det blivit lite gjort idag med. Nästa steg är att måla taket vitt. Det blir nog inte av under denna veckan. I morgon blir det att åka till tippen med allt byggavfall och på onsdag skall jag och maken ta en tur till Skåne på tu man hand ;o)Fototriss: ByggnaderVeckans Fototriss har temat byggnader.
Här ser ni mitt bidrag ;o)Semester - ombyggnad del 1


Foto Mia

Nu har makens semester börjat och då brukar det alltid hända något på hemmaplan. För ett bra tag sedan gjorde vi en utbyggnad på husets baksida och nu äntligen skulle det sågas hål i timmerväggen. Sagt och gjort!

Dag 1 på projekt ombyggnad är slut för idag. Fortsättning följer...


Sushi
Vi var inne i city tidigare ikväll och köpte med oss Sushi hem. Det är första gången vi smakat på detta och det var inte alls dumt. Lite speciell smak var det, men gott ;o) Nästa gång stannar vi nog kvar på restaurangen och äter där. Det blir lite mysigare. Är det förresten någon som vet vad som passar bäst att dricka till Sushi? Ikväll blev det vatten =(Läser......just nu Anna Janssons senaste bok. Har kommit halvvägs och nu börjar det hända massa spännande saker. Jag har läst alla hennes tidigare böcker och tycker om hennes sätt att skriva. Dessutom föredrar jag svenska/nordiska miljöer. Vad gillar ni för böcker och varför? Skriv och berätta... ;o)

Tystnaden
kliva upp ur sängvärmen
före alla andra

brygga kaffet och bre sin smörgås
i tystnaden

jag och mina tankar
tillsammans formar vi dagen

i lugn och ro
med tystnadenHa en skön dag!


Valpar <3

Det är läskigt vad man blir påverkad av dessa små individer. Jag har nu suttit här en stund och redigerat bilder och fixat ett collage till Kennel Pappas, och visst blir man lite kär i de små valparna ;o) Om du törs titta, så klicka på länken här brevid. Ha en god natt!

Tackar...

...för alla trevliga kommentarer i mitt förra inlägg om Fototriss. Det är så roligt när man får respons på bilder man tagit ;o) Det verkar som att de röda fiskebodarna var favoriten. För övrigt tycker jag att Fototrissen är en himla kul idé - Tack Helena ;o)

 
Favorit i repris                             © Mia


Ha en skön tisdag!Fototriss: Tre färger


                                                 © Mia


Dax för Fototriss igen. Veckans tema är tre färger.

Bilderna tog jag när jag besökte ett par skärgårdssamhällen
förra sommaren.Fredagsmys
I fredags kväll tog vi, tjejerna på jobbet, en tur med skärgårdsbåten M/S Byfjorden.
Vädret var det bästa tänkbara och vi åt och drack gott.

Det var en mysig start på helgen, som förövrigt har varit väldigt lugn och slapp.

Hoppas ni också har haft tid för avslappning!

Mia ;o)Spegling

Var vid havet en stund i går kväll. Det var underbart skönt. Kameran fick följa med, liksom några av pensionatets ungdomar ;o) Här syns speglingen av två av dem.Son med flickvän ville inte bada. De ville inte vara med på bild heller ;o) Men sitter man i skottlinjen så kan det ju hända att mor hinner fånga dem ändå.Vågor som kluckar och glitter på vattenytan. Avkopplande och rogivande.Vi hade en härlig avslutning på dagen. Gjorde ett litet, men vackert strandfynd.

Ha en skön dag!

Flykt från måsten
vill bara sitta på en strand
höra havet klucka mot bergshällen
måsskrik högt upp i skyn
känna doften av tång

se båtar passera
på glittrande vågor
känna solen smeka min hud
tid till umgänge med nära och kära
RSS 2.0