Familjen

430547-60


För några dagar sedan var jag och hälsade på hos Kennel Pappas. Från vänster ser vi mamma Lexy, pappa Uno och sist men inte minst Alfons blivande "maka" Wilma. Visst är de söta...men undra vad de har fått syn på ;o) Kan det vara en godisbit som kommer flygande?

Andasstilla faller vårregnet
andas in
blomdoften sprids
andas ut
kvällen är ljum
myggorna svärmar
andas in
en ung kväll
i slutet av april
andas ut - njutLust och vilja

image59Jag läste precis ett väldigt bra och tänkvärt inlägg. Det handlade om lust och vilja. Två helt skilda saker men ack så lätta att blanda ihop. Lust är väl det man känner vid första ögonblicket men snabbt därefter tar viljan vid (eller oviljan).

Precis som Staryon skrev i sitt inlägg så kan man ställa sig frågan "Vad vill jag ha lust till?". Det gäller att fokusera sina tankar och "...sluta titta på lusten som är precis framför ögonen och istället titta på vad man vill uppnå. Lusten är som vägen och viljan är som målet."  (Läs hela inlägget hos Starylon)

Sen slog det mig att man lika väl kan byta ut lust/vilja mot borde/måste. Där har vi också två helt skilda saker som man lätt blandar ihop. Eller är det bara en tolkningsfråga?image59
Skön söndag

430547-55


Det blir många blommor i kameran nu ;o) Men det är väl lite så efter vintern, att man vill hitta de där små söta vårblommorna, så att man riktigt kan glädjas åt att den underbara årstiden står för dörren.


430547-56


Förutom fotografering eldade vi ris och pinnar efter alla vinterns stormar. Det blev även kaffe, korv o bröd vid den rykande vårbrasan. En riktig vårdag! ;o)Köksfönstret

430547-50


Jag tycker det är så fint med lite blommande växter i köksfönstret. Så i väntan på att min favorit, pelargon, ska blomma har jag införskaffat några saintpaulia. Vad tycker ni om att ha i köksfönstret?Far och son

430547-53
Uno


Alfons är så lik sin pappa Uno. Det enda som skiljer dem åt är färgen på nosen, läpparna och ögonen. Alfons har en ljusare, nästan rosa färg på nos och läppar och hans ögon är mer gröna.


image54
Alfons


Alfons är från första kullen och om allt går bra så ska han få syskon innan sommaren. Ska bli kul att se hur de krabaterna kommer att se ut. Jag kommer med all säkerhet att följa även dem med kameran. ;o)Nu blommar det

430547-49
430547-51
image52Våren
så underbar
positiva känslor bubblar
solens varma strålar
kvitter i luften
blommor så vackra
våren
så underbar
Favorit

430547-48Idag blev det familjefavorit till middag. Enkelt, lättlagat och nyttigt. Receptet nedan är inte helt måttenligt. Jag brukar höfta lite ;o)


Strimlad biff med bambuskott, 6 pers

400 g lövbiff
2 burkar strimlade bambuskott
1 purjolök
1 grön paprika
1 röd chili
2 klyftor vitlök
½ dl kinesisk soja
lite olivolja
1-2 msk potatismjöl
salt, peppar

Strimla biffen och marinera den en stund i lite av sojan. Bryn köttet i oljan. Tillsätt grönsakerna och fräs allt tillsammans i 2-3 min. Späd med vatten till önskad såsmängd och tillsätt resten av sojan. Red av med potatismjöl utrört i lite vatten. Servera med basmati-ris.

Fikastund

430547-47


Det här med att blogga blir snabbt ett behov. Så under dessa dagar som blogg.se har legat nere har jag kunnat lägga lite mer tid på annat ;o) Egentligen skulle jag vara duktigare på att ha datorfri tid. Men av någon konstig anledning dras jag till denna maskin. Dessutom har jag min laptop på en bänk i köket. Kanske inte är så bra, för där är jag ju ganska mycket och kan snabbt kolla läget medans potatisen kokar ;o) Hur gör ni andra med tiden vid datorn?


RSS 2.0